Perechea Horia Tecau/Jean Julien Rojer (Romania/Olanda, nr. 2) s-a calificat in semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, dupa ce a invins, miercuri, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), cuplul Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croatia/Brazilia), cap de serie numarul 3, in etapa a doua a grupei B.

Dupa ce luni au trecut de polonezul Marcin Matkowski si sarbul Nenad Zimonjici, cu 6-2, 6-4, Tecau si Rojer au acumulat a doua victorie in doua seturi si nu mai pot pierde calificarea in penultimul act al competitiei de la O2 Arena.

Partida de miercuri a durat o ora si 22 de minute. Tecau si Rojer, care si-au asigurat 400 de puncte ATP si un premiu total de 146.000 de dolari, vor juca, vineri, in ultima etapa a grupei B impotriva echipei franceze Pierre Hugues Herbert si Nicolas Mahut, cap de serie numarul 6.

Horia Tecau este pentru a patra oara calificat la Turneul Campionilor, in 2011 si 2012, cu suedezul Robert Lindstedt, si in 2014 cu Rojer. Horia Tecau nu a trecut niciodata de faza grupelor.

Tecau si Rojer sunt a doua pereche calificata in semifinale la Turneul Campionilor, dupa cuplul format din Florin Mergea si Rohan Bopanna, care a reusit aceasta performanta, marti, asigurandu-si primul loc in grupa A.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.