Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a inaugurat, marti, in prezenta ambasadorului Turciei in Romania, Osman Koray Ertas, noul laborator de tehnologia performantei sportive, modernizat cu ajutorul unei sponsorizari facute de Agentia Turca pentru Cooperare si Coordonare, TIKA.

Ministerul Tineretului si Sportului a contibuit de asemenea la renovarea laboratorului. "Cand am fost numita ministru, unul dintre obiectivele mele importante a fost acela de modernizare a bazelor sportive. Ceea ce se intampla aici este un prim pas facut la Institutul National de Cercetare pentru Sport. Unul dintre proiectele mele a fost sa reabilitam toate centrele sportive nationale, acolo unde loturile importante ale Romaniei se pregatesc. Astazi inauguram centrul de cercetare, este un prim pas facut impreuna cu Ambasada Turciei si TIKA si vom continua anul viitor aceasta investitie pentru ca este important ca stiinta sa fie prezenta in mijlocul sportivilor nostri. Azi sportul nu se mai practica la nivel empiric, e nevoie de foarte multa stiinta. Trebuie sa le asiguram sportivilor nostri cele mai bune conditii pentru a performa", a declarat minsitrul Gabriela Szabo.

Ambasadorul Turciei in Romania, Osman Koray Ertas, a declarat ca acesta nu este singurul proiect in care se va implica tara pe care o reprezinta: "Sunt fericit ca ma aflu la inaugurarea acestui proiect realizat in parteneriat de Romania si Turcia. Cele doua tari sunt parteneri strategici si este foarte important ca intre noi sa existe o colaborare stransa in domenii precum sportul sau cultura. Am reusit sa deschidem un birou TIKA la Bucuresti si ne dorim ca sportul romanesc sa performeze si noi sa avem un aport. Acesta nu va fi ultimul nostru proiect in domeniul sportului".

La evenimentul care a avut loc la sediul Institutului National de Cercetare pentru Sport, a participat si o delegatie a Guvernului Turciei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.