Florenta Mihai, prima jucatoare de tenis din Romania care a ajuns in finala de la Roland Garros (1977), a decedat la varsta de 60 de ani.

Ilie Nastase a fost socat la aflarea vestii. "Cum a murit? Florenta? Nu se poate, nu pot sa cred... Este un soc, iertati-ma... dar chiar nu pot sa cred asa ceva, saptamanile trecute ne-am vazut...", a afirmat Ilie Nastase pentru mediafax.

Florenta Mihai a obtinut medalia de bronz la Roland Garros in anul 1976, s-a clasat in primele 8 jucatoare la simplu la US Open-ul din 1979 si a facut parte din echipa de Cupa Federatiei a Romaniei timp de 6 editii.

Multipla campioana nationala la probele de simplu, dublu si mixt dublu, Florenta Mihai s-a impus in multe turnee internationale. A fost numita antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I si Medalia Nationala: serviciul Credicios Clasa a-III-a.

Sicriul cu trupul neinsufletit al marii sportive va fi depus astazi, intre orele 13:00 si 15:00, la sediul Federatiei Romane de Tenis, din strada Pierre de Coubertin, nr. 11, sector 2, Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.