Jucatoarea de tenis Simona Halep a declarat, vineri, ca este accidentata la tendonul lui Ahile, dar va incerca sa faca tot ce poate la turneul China Open de la Beijing, informeaza site-ul oficial al turneului din categoria Premier Mandatory.

"In aceasta perioada a anului accidentarile apar pentru ca am jucat foarte mult. Am ceva probleme la tendonul lui Ahile. Nu este usor, dar incerc sa fac tot ce pot", a declarat Halep, intr-o conferinta de presa.

Romanca este cap de serie numarul 1 la China Open, dar spune ca acest statut de favorita nu ii garanteaza succesul. "Poti crede ca e o oportunitate sa joci bine daca esti favorita, dar toata lumea joaca bine aici, iar saptamana trecuta am pierdut dupa ce am avut 5-1 in decisiv, asa ca nu este usor sa reusesti. Dar vreau sa elimin frustrarea si sa merg inainte. Acest turneu este deschis, este foarte important pentru fiecare, asa ca pot spune ca am sanse, dar e devreme sa ma gandesc la asta", a explicat ea.

Halep se bucura ca este pentru a patra oara la aceasta competitie si ca are ocazia sa descopere o lume complet diferita de cea europeana. "Este frumos sa revin la Beijing, este un mare turneu, unul dintre cele mai mari, asa ca ma bucur de timpul petrecut aici. Este un pic diferit, deoarece China este diferita de tara mea si de Europa, dar este dragut sa vezi ceva diferit", a afirmat Halep.

Jucatoarea romana a mai spus ca nu a fost afectata de rezultatele slabe inregistrate la Roland Garros si la Wimbledon. "Pot sa spun ca acele turnee m-au ajutat. Pentru ca dupa ele am eliminat presiunea si am vrut doar sa intru pe teren pentru a juca tenisul meu", a adaugat sportiva din Constanta.

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 1, va evolua cu o sportiva din calificari in primul tur al turneului de categorie Premier Mandatory de la Beijing. Daca va trece de prima mansa, Halep, care a atins faza sferturilor de finala in 2014, o va intalni pe Alize Cornet, locul 34 WTA, daca si frantuzoaica va invinge in turul I o sportiva venita din calificari, scrie mediafax.

Americanca Serena Williams, locul 1 WTA, si rusoaica Maria Sarapova, locul 3 WTA, detinatoarea trofeului, nu participa la aceasta competitie.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.