Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul unu, s-a calificat, marti, in optimile de finala ale turneului de la Wuhan (China), dupa ce a invins-o, cu scorul de 6-2, 6-1, pe sportiva rusa Anastasia Pavliucenkova, pozitia 32 in ierarhia mondiala.

Romanca nu a avut probleme in meciul cu Pavliucenkova. Halep a speculat prompt imobilitatea si lipsa de precizie ale adversarei sale. Returul puternic al rusoiacei a fost eficient doar in primul ghem, castigat pe serviciul romancei de la 40-0. Apoi Halep a luat patru ghemuri la rand, inainte ca Pavlicenkova sa-si fructifice prima data serviciul in acest meci. De la 4-2, Halep nu mai cedat decat un ghem pana la finalul partidei. Setul I s-a incheiat cu 6-2 dupa 33 de minute, al doilea a fost mai scurt, 6-1, in 31 de minute.

"Ma simt foarte bine, este un sentiment extraordinar. Ma bucur ca m-am intors aici si ca am castigat. Am intrat bine pe teren si sunt increzatoare. Am vrut sa intru pe teren si sa joc cel mai bun tenis al meu. Nu este usor sa joci din postura de principala favorita a turneului", a spus jucatoarea din Constanta dupa intalnirea de marti, din turul doi al competitiei.

Acesta a fost al saselea meci castigat de Halep in fata Anastasiei Pavlicenkova, din tot atatea disputate. In faza urmatoare, Halep va juca, miercuri, nu inainte de ora 13.30, in premiera, impotriva sportivei britanice Johanna Konta, locul 66 WTA, venita din calificari, scrie mediafax.

Calificarea in optimi este recompensata la Wuhan cu un premiu de 26.000 de euro si cu 105 puncte WTA. Anul trecut, Halep a fost eliminata in turul doi la Wuhan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.