Fostul canotor, component al loturilor Romaniei, Iulian Arba, a murit electrocutat, la doar 26 de ani, presedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipa, declarand, duminica, pentru MEDIAFAX, ca este o nenorocire pentru familie, mama sportivului fiind fosta sa colega de lot, tripla medaliata olimpica.

Iulian Arba (26 de ani) a murit, sambata, in zona comunei maramuresene Vadu Izei, in timpul unei partide de pescuit, cand s-a electrocutat dupa ce ar fi atins firele de inalta tensiune cu undita.

"Nici nu stiu ce sa spun. Am fost colege cu mama lui, Rodica, atatia ani la lot, e o nenorocire pentru ea si sotul sau. Rodica nici nu era acasa, ci la Piatra Neamt, la inmormantarea surorii ei, care a fost si ea canotoare. Suntem cu totii alaturi de familie, dar nici nu stii ce sa spui, cum poti ajuta dupa asemenea tragedie", a declarat presedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipa, duminica, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acesteia, Iulian Arba a facut canotaj de performanta pana la 23 de ani, fiind component al loturilor Romaniei, dupa care s-a retras acasa, in Maramures, unde impreuna cu familia au deschis o afacere. "Era singurul lor copil. Din cate am inteles a plecat singur la pescuit, sa se relaxeze si uite ce tragedie s-a petrecut! Cu Rodica mai vorbeam, ne vedeam, venea la Bucuresti, cand faceam Zilele Canotajului, am fost atatia ani impreuna colege. Este ingrozitor ce s-a intamplat si nu stiu cum vor putea trece parintii lui Iulian peste asta", a mai spus Lipa.

Mama tanarului, Rodica Arba, a fost componenta a lotului olimpic de canotaj al Romaniei, cucerind numeroase medalii, intre care si trei olimpice – doua de aur la JO din 1984 si 1988, respectiv una de argint in 1988.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.