Corpul de Control, Etica si Disciplina al UEFA a anuntat, joi, ca nationala Romaniei va disputa cu portile inschise meciul cu Finlanda, din preliminariile Euro-2016, si ca federatia romana va trebui sa achite 110.000 de euro ca urmare a incidentelor de la partidele cu Ungaria si cu Grecia.

Potrivit frf.ro, in ceea ce priveste meciul cu Ungaria, Federatia Romana de Fotbal a fost sanctionata cu o amenda de 50.000 de euro ca urmare a incalcarii prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g si h (tulburari provocate de spectatori - lipsa de respect fata de imnul national si lupte intre suporteri) din Regulamentul Disciplinar, scrie MEDIAFAX.

"Meciul cu Grecia a insemnat sanctionarea Federatiei Romane de Fotbal cu obligativitatea de a disputa cu portile inchise urmatorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. In cazul de fata, este vorba de partida cu Finlanda, programata pe data de 8 octombrie 2015, la Bucuresti, pe Arena Nationala", se arata pe site-ul Federatiei Romane de Fotbal.

Pentru acelasi meci, UEFA a decis o amenda de 60.000 de euro, cele doua sanctiuni fiind dictate pentru incalcarea articolelor 14 (comportament rasist) si 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar. Nationala Romaniei a intalnit Ungaria in deplasare, la 4 septembrie, si Grecia pe teren propriu, la 7 septembrie. Ambele meciuri s-au terminat la egalitate, scor 0-0.

Partida Romania - Finlanda, din penultima etapa a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, va avea loc in data de 8 octombrie, de la ora 21.45, pe Arena Nationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.