Cincizeci si unu de suporteri au fost arestati, sambata, ca urmare a violentelor ce au avut loc dupa meciul Ungaria - Romania, contand pentru grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, informeaza agentia MTI.

Potrivit reprezentantilor politiei, 38 de persoane (15 fani maghiari si 23 de politisti) au fost ranite in timpul incidentelor din apropierea Groupama Arena. Inaintea meciului si dupa meci, suporteri ce faceau parte dintr-un grup de 1.500-2.000 de fani au atacat in mod repetat fortele de ordine cu sticle, petarde, pietre, indicatoare rutiere si chiar cosuri de gunoi. Politistii au reactionat folosind gaze lacrimogene, tun de apa si caini pentru a restabili ordinea. Suporterii au aruncat catre politisti si cu indicatoare rutiere, cosuri de gunoi. 21 de masini ale politiei si un tun de apa au fost distruse.

Au fost arestate 22 de persoane pentru violente si 22 de fani au fost retinuti pentru tulburarea ordinii publice. MTI noteaza ca, potrivit unei surse din cadrul politiei, printre cei arestati se afla si patru romani.

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a incheiat la egalitate, scor 0-0, meciul sustinut, vineri, la Budapesta, in compania selectionatei Ungariei, in etapa a saptea a grupei F din preliminariile Campionatului European din 2016.

Joi seara si vineri au avut loc mai multe incidente inaintea meciului. Astfel, un politist a fost ranit usor si 18 persoane au fost puse sub acuzare, in urma incidentelor care au avut loc intre grupuri de huligani si forte de ordine. Dintre cele 18 persoane, 16 sunt acuzate de vandalism, iar doua de agresarea unui politist, a anuntat, vineri, un purtator de cuvant al politiei maghiare.

Pana la 120 de "skinheads" imbracati in negru s-au confruntat, in noaptea de joi spre vineri, cu fortele de ordine, pe Strada Dob din apropierea Pietei Erzsebet. Huliganii au atacat fortele de ordine, aruncand cu scaune de la localurile din zona, si au avariat mai multe vehicule ale politiei, scrie MEDIAFAX.

Potrivit MTI, lupte intre suporteri ai unor echipe maghiare rivale au avut loc in parcul orasului. La aceasta partida au fost prezenti si circa 1.000 de suporteri romani.

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.