Jucatoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numarul 2 si locul 2 WTA, a invins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-4, pe ucraineanca Katerina Bondarenko, pozitia 104 WTA, sportiva venita din calificari, romanca egalandu-si performata de anul trecut, calificarea in turul al treilea al US Open.

Partida a durat o ora si 17 minute. Jucatoarea din Constanta a avut parte de un meci solicitant, fiind supusa la presiune de ofensiva Bondarenko si de loviturile ei puternice. Dar Halep a facut risipa de energie, alergand dupa fiecare minge, si a anulat jocul agresiv al adversarei cu mobilitate si cu precizia loviturilor. Punctul forte al romancei fost de aceasta data serviciul, unul foarte bun, chiar daca nu a avut un procentaj de reusita ridicat la primul.

Halep a condus cu 2-0, dupa un break in primul ghem, dar s-a vazut egalata. Bondarenko a reusit singurul ei break in ghemul al patrulea, apoi Simona Halep a facut rebreak si si-a pastrat avantajul pana la 5-3. Dupa un ghem lung, cu schimburi spectaculoase, romanca a fructificat prima minge de set avuta pe serviciul rivalei si a facut 6-3, in 41 de minute, scrie MEDIAFAX.

In setul al doilea cele doua jucatoare au mers cap la cap cu serviciul pana la 5-4 pentru Simona Halep. Pe fondul scaderii in joc a ucrainencei de 29 de ani, Halep a pus capat meciului dupa un break la zero si dupa alte 36 minute.

In faza urmatoare, Simona Halep o va intalni pe americanca Shelby Rogers, ocupanta locului 154 WTA, venita din calificari.

Calificarea in turul 3 este recompensata la Flushing Meadows cu un premiu de 120.300 de dolari si cu 130 de puncte WTA. Cea mai buna performanta din cariera Simonei Halep la US Open este calificarea in optimile de finala, in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.