Sport 18 August 2015 14:10
Simona Halep, locul 3 WTA, ar putea reveni pe locul 2 in ierarhia mondiala, daca va juca finala turneului de la Cincinnati sau daca va castiga trofeul, dar si in functie de rezultatele Mariei Sarapova, pozitia secunda de lunea viitoare fiind importanta pentru stabilirea favoritelor la US Open.

Maria Sarapova este actuala ocupanta a locului 2 WTA. Potrivit site-ului oficial al WTA, daca rusoaica pierde in al doilea tur la Cincinnati, Halep va urca un loc in clasament in cazul in care va ajunge in finala. Daca Sarapova castiga primul meci de la Western & Southern Open, Halep trebuie sa-si adjudece trofeul pentru a urca pe locul 2 WTA.

La Cincinnati, Simona Halep si Maria Sarapova sunt pe aceeasi parte a tabloului, putandu-se intalni in semifinale. Ele sunt calificate direct in turul secund. Halep, cap de serie numarul 3, va juca in mansa a doua cu invingatoarea dintre Daniela Hantuchova (Slovacia), locul 68 WTA si Kristina Mladenovic (Franta), locul 40 WTA. La randul ei, Sarapova, cap de serie numarul 2, va evolua in aceasta faza cu americanca Varvara Lepchenko, locul 47 WTA.

Locul 2 in clasamentul WTA de saptamana viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competitie ce va incepe la 31 august. A doua favorita va avea certitudinea ca nu o va intalni pe americanca Serena Williams, locul 1 WTA, inaintea finalei. Simona Halep a ocupat ultima data locul 2 WTA la 11 mai.

Meciurile din turul al doilea al turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, competitie cu premii totale de 2,7 milioane de dolari, vor avea loc miercuri, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.