Sport 17 August 2015 11:56
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2, a abandonat, duminica, finala turneului de categorie Premier 5 de la Toronto, disputata cu elvetianca Belinda Bencic, locul 20 WTA, la scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 0-3, meci in care a romanca a acuzat probleme medicale. La final, Halep a declarat ca regreta ca nu a putut juca pana la final.

Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, duminica, dupa finala Rogers Cup, la care a abandonat din cauza unor probleme medicale, ca ii pare rau ca nu a putut sa evolueze pana la final, dar a adaugat ca nu era posibil sa continue.

"In primul rand vreau sa o felicit pe Belinda (Bencic), a avut o saptamana extraordinara. Ai cucerit un titlu foarte important. Imi pare rau ca nu am putut sa joc pana la final. Nu era posibil sa continui. Va multumesc tuturor ca ati venit sa ma sustineti", a spus Halep dupa finala cu Belinda Bencic.

Halep a renuntat dupa doua ore si jumatate de joc. Pe parcursul intalnirii, romanca a apelat de mai multe ori la interventia personalului medical al turneului, pentru o accidentare la piciorul stang, dar si pentru o stare de rau general.

Pe o temperatura destul de neobisnuta pentru Toronto, 28 de grade Celsius (resimtita ca 34 de grade), Aviva Centre a fost plina la finala Rogers Cup. Romanii din tribune au asigurat din nou ambianta sonora, la fel cum au facut-o pe toata durata turneului cand a evoluat Simona Halep. Insa arbitrul croat de scaun al finalei, Marija Cicak, a venit pregatita cu lectia de romana ca sa-i mai domoleasca pe fanii Simonei. "Multumesc", a spus ea de multe ori in microfon, ca la Arenele BNR.

Pe teren, Halep a avut parte de un adversar extrem de dificil. Din Top 10 WTA, Caroline Wozniacki, locul 5, Ana Ivanovici, locul 6, si liderul mondial Serena Williams fusesera la Toronto printre victimele jucatoarei care continua sa inregistreze perfromante deosebile la numai 18 ani: Belinda Bencic. Celor trei li s-a adaugat duminica si Simona Halep, dupa un meci dramatic pe alocuri si cu multe intreruperi.

Cele doua jucatoare au inceput echilibrat meciul, fiecare castigand pe serviciul celeilalte in primle cinci ghemuri. La 3-2, Bencic si-a facut prima serviciul, apoi romanca a castigat trei ghemuri la rand. La 5-4, elvetianca si-a chemat tatal, care ii este si antrenor, pentru sfaturi, apoi s-a mers cap la cap pana in tie-break. La scorul de 6-5 pentru ea, Halep a cerut primul time out medical, pentru o problema la coapsa stanga, astfel ca i s-a aplicat un pansament si meciul a continuat.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

In tie-break, Halep a condus cu 4-1, dar nu a fost suficient. Mai exacta, Bencic a castigat cu 7-5, adjudecandu-si primul set dupa 68 de minute.

Inaintea setului al doilea, romanca a mers la vestiare si a revenit pe teren dupa cinci minute. Bencic a continuat sa joace bine si s-a desprins la 2-0, profitand de erorile romancei. Halep a castigat pe serviciul adversarei si a redus diferenta, 1-2, apoi a chemat din nou personalul medical, acuzand dureri sub genunchiul stang de aceasta data. Din acel moment sportiva din Constanta a cautat sa joace cu economie, sa scurteze punctele, sa loveasca fiecare minge decisiv, ceea ce i-a iesit de multe ori. Ea a egalat la 2, dar dupa ce a pierdut urmatorul ghem, a solicitat din nou asistenta medicala. De aceasta data lucrurile au fost serioase. Doua asistente i-au oferit ajutor Simonei Halep, luandu-i tensiunea si temperatura si aplicandu-i un tratament medicamentos.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Cu greu, romanca revenit pe teren si, in mod asteptat, si-a pierdut serviciul. Insa in ghemul urmator, Halep a facut break, jucand mai mult de pe loc. La 3-4, fizioterapeutul a intervenit pentru a patra oara sa-i acorde asistenta medicala romancei.

Revenita pe teren, Halep si-a pierdut din nou serviciul, dar cand Bencic se pregatea sa incheie meciul, romanca a gasit din nou unghiuri si lovituri incredibile. De la 5-4 pentru ea, elvetianca a devenit descumpanita de jocul unei adversare care evolua aproape intr-un picior. Astfel, Bencic a gresit mult si Halep a ajuns la 6-5. Elvetianca nu a mai rezistat presiunii si a dat cu racheta de pamant, dar a avut totusi puterea sa egaleze la 6, scrie mediafax.

In al doilea tie-break, Halep a pus din nou mingi in locuri inaccesibile adversarei si s-a impus cu 7-4, dupa doua ore si 17 minute de la inceputul meciului. Jocul riscant al Simonei Halep a dat roade in acest set, ea reusind 19 lovituri castigatoare fata de numai opt Bencic. Insa asta a fost tot ce a putut face romanca pentru numerosii ei fani din tribune. In decisiv, Simona nu a mai opus rezistenta, iar tactica cu mingea si punctul nu a mai functionat, astfel ca la 3-0 pentru elvetianca, Halep a decis sa abandoneze.

Citeste si:
Șumudică (CFR), la finalul partidei pierdute cu Steaua Roșie...
Șumudică (CFR), la finalul...

Belinda Bencic obtine astfel al doilea trofeu din cariera, cel mai important, dupa ce s-a mai impus, in iunie, in finala turneului de categorie Premier de la Eastbourne. Ea a pierdut doua finale, la 's-Hertogenbosch (2015) si la Tianjin (2014). Calificarea in finala la Rogers Cup este recompensata cu un premiu de 227.640 de dolari si cu 585 de puncte WTA. Castigatoarea turneului va primi 456.000 de dolari si 900 de puncte WTA.

Pentru Halep aceasta a fost a 18-a finala din cariera. Romanca de 23 de ani a castigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013.

Citeste si:
Eșec dramatic la Toronto. Tecău şi Krawietz au ratat calificarea în...
Eșec dramatic la Toronto....

Ea a mai disputat sapte finale, Rogers Cup, in 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010. Urmatoarea competitie la care va participa Simona Halep este turneul de la Cincinnati, tot din categoria Premier 5, care va incepe luni. Jucatoarea din Constanta este cap de serie numarul 3 si va evolua direct in turul al doilea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.