Sport 1 August 2015 10:36
Tenismanul Horia Tecau a primit, vineri, titlul de cetatean de onoare al municipiului Constanta, distinctia fiind ridicata de catre tatal sportivului, care a prezentat si trofeul de campion la Wimbledon castigat de jucatorul roman in acest an, in proba de dublu.

Consilierii locali au acordat in cadrul sedintei de vineri distinctia de cetatean de onoare al municipiului Constanta jucatorului de tenis Horia Tecau, transmite corespondentul MEDIAFAX. Primarul interimar al Constantei, Decebal Fagadau, a declarat cu acest prilej ca avea de gand sa mai demult acest proiect de hotarare, alegand acest moment la scurt timp dupa ce Horia Tecau a castigat proba de dublu de la Wimbledon.

"Trebuie sa recunosc ca avem mai demult programat sa fac acest lucru ca o recunoastere pentru cei care duc numele Constantei departe pe tot ce inseamna mapamond, fac acest lucru cu mandrie, cu cinste, cu onoare si fac ca despre Constanta si despre Romania sa se auda si lucruri bune. Intr-adevar lumea sportului este un domeniu de activitate care se transforma intr-un ambasador si care vine si leaga punti intre civilizatii, intre continente. Intrucat rezultele exceptionale din ultima vreme ale lui Horia au aparut as indrazni sa zic asteptat si meritat, am initiat acest proiect de hotarare"
, a afirmat Decebal Fagadau.

Tatal sportivului, Romeo Tecau, a venit impreuna cu trofeul castigat de Horia la Wimbledon, spunand ca fiul sau nu a putut fi prezent la aceasta ceremonie deoarece se afla in SUA.

"Ma aflu aici in postura de mesager al fiului meu care din pacate in urma cu cateva zile a trebuit sa plece in SUA pentru a onora anumite competitii, dar a vrut sa fie prezent prin acest trofeu aici alaturi de dumneavoastra pentru a multumi pentru onoare deosebita care i s-a facut, aceea de a i se acorda titlul de cetatean de onoare. Totodata, m-a rugat sa va transmit ca nu se va limita la acest titlu onorific de cetatean de onoare, ci va dori sa fie un cetatean de onoare activ prin aceea ca vrea sa dea inapoi orasului multe din lucrurile pe care le-am invatat si anume tinerilor, copiilor iubitori ai sportului. Va asigur ca va fi un cetatean de onoare activ al municipiului Constanta si ca intotdeauna va onora calitatea de cetatean de onoare in toate competitiile la care va participa", a declarat Romeo Tecau.

Citeste si:
Test drive Grand Slam
Test drive Grand Slam

Horia Tecau a castigat in luna iulie turneul de la Wimbledon la dublu alaturi de olandezul Jean-Julien Rojer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.