Sport 22 Iulie 2015 13:22
Fotbalistul Costin Gheorghe, de la Gaz Metan Medias, a venit la DNA, miercuri, fiind citat ca martor intr-un dosar in care se fac cercetari pentru fapte de coruptie din lumea fotbalului.

Costin Gheorghe a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anricoruptie (DNA), ca a fost citat sa se prezinte in calitate de martor intr-un dosar, fara a preciza despre ce cauza este vorba. Potrivit unor surse din justitie, Costin Gheorghe a fost chemat de procurori sa dea declaratii intr-un dosar nou deschis care ar viza meciuri aranjate.

La DNA a fost citat sa se prezinte miercuri si fotbalistul Alexandru Muntean, tot de la Gaz Metan Medias, au precizat sursele citate. Federatia Romana de Fotbal a deschis o investigatie dupa ce jucatorii de la FC Brasov au fost premiati de conducerea clubului pentru remiza inregistrata in 27 mai, in meciul cu Gaz Metan Medias, scor 0-0. Ulterior, Federatia Romana de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplina in acest caz, relateaza MEDIAFAX.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, declara, in 6 iulie, ca va trimite cazul meciului dintre FC Brasov si Gaz Metan Medias catre "institutiile abilitate", pentru a vedea daca premierea jucatorilor brasoveni a fost sau nu legala.

"Dosarul este inca este in dezbatere la nivelul comisiilor jurisdictionale ale federatiei. Omologarea rezultatelor si a clasamentului final s-a facut cu aceasta mentiune. Dar din punctul meu de vedere, comisiile jurisdictionale nu au capacitatea institutionala de a produce suficient de multe dovezi astfel incat sa ia o decizie intr-o directie sau alta. Asa ca vom inainta aceste spete, asa cum am facut-o de fiecare data, catre institutiile abilitate care au capacitate deplina. Pentru ca o comisie jurisdictionala nu are capacitatea organelor abilitate ale statului de a chema oamenii la raport, de a face urmariri sau interceptari. Iar aceste lucruri nu tin de o comisie jurisdictionala", spunea Burleanu, la finalul sedintei Comitetului Executiv al FRF.

FC Brasov si Gaz Metan Medias au retrogradat in urma rezultatului de egalitate inregistrat, in 27 mai, pe Stadionul Tineretului, in ultima etapa a Ligii I, in primul esalon ramanand Concordia Chaijna, care a invins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploiesti, cu scorul de 3-2.

Citeste si:
Ungurii au mințit? FRF a întrebat UEFA. Răspunsul: „Considerăm că...
Ungurii au mințit? FRF a...

FC Brasov s-ar fi slavat de la retrogradare daca ar fi invins la cel putin doua goluri diferenta pe Gaz Metan Medias, iar Concordia Chiajna ar fi pierdut meciul cu Petrolul Ploiesti. La randul lor, mediesenii ar fi ramas in Liga I daca ar fi castigat la Brasov la o diferenta de goluri egala cu cea cu care Concordia ar fi invins Petrolul.

Cum niciuna dintre situatiile de mai sus nu a fost indeplinita, Concordia, rivala celor doua echipe ardelene in lupta pentru salvarea de la retrogradare, va evolua si in sezonul viitor in Liga I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.