Sport 8 Iulie 2015 12:26
Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul 4, s-a calificat, marti, in semifinalele probei de dublu de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Tecau si Rojer au invins, in sferturile de finala, cu scorul de 6-4, 6-3, 7-6 (2), dupa o ora si 51 minute, cuplul Marcin Matkowski/Nenad Zimonjici (Polonia/Serbia), cap de serie numarul 7.

In semifinale, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer vor intalni cu Florin Mergea si Rohan Bopanna, scrie MEDIAFAX. Mergea si Bopanna au invins, in sferturile de finala, cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6 (9), 7-6 (5), dupa doua ore si 34 de minute, cuplul american format din gemenii Bob si Mike Bryan, principalii favoriti ai competitiei. Anterior, Tecau si Mergea au mai fost adversari in circuitul ATP de cinci ori, echipa sportivului din Constanta castigand de fiecare data. In acest an, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer s-au impus in fata cuplului Florin Mergea/Rohan Bopanna, scor 6-3, 6-7 (7), 6-3, in optimi de finala la Roland Garros, si cu 6-2, 5-7, 10-8, in aceeasi faza la Roma, iar anul trecut, in sferturile de finala ale turneului de la s-Hertogenbosch, Tecau si Rojer au dispus, cu scorul de 6-3, 6-4, de Mergea si partenerul lui de atunci, croatul Marin Draganja.

Calificarea in semifinale la dublu este recompensata la Wimbledon cu un premiu total de 85.000 de lire sterline (aproape 120.000 de euro) si 780 de puncte in clasamentul ATP. Horia Tecau este triplu finalist la Wimbledon, in 2010, 2011 si 2012, de fiecare data in echipa cu suedezul Robert Lindstedt. In 2012, in primul tur al turneului de la Bucuresti, Horia Tecau si suedezul Robert Lindstedt au castigat, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-2, in fata cuplului Florin Mergea/Andrei Daescu. La editia anterioara a competitiei bucurestene, perechea romano-suedeza a depasit, cu scorul de 6-7 (8), 6-4, 10-8, echipa formata din Florin Mergea si Victor Anagnastopol.

In cealalta semifinala se vor intalni perechea Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), cap de serie numarul 13, si cuplul Jonathan Erlich/Philipp Petzschner (Israel/Germania).

Citeste si:
Horia Tecău și-a anunțat încheierea carierei: „A venit timpul să mă...
Horia Tecău și-a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.