Sport 4 Iunie 2015 15:30
Cinci militari raniti in teatrele de operatii sunt de joi sportivii Clubului Sportiv al Armatei Steaua, in cadrul unei sectii nou-infiintate la gruparea bucuresteana, informeaza un comunicat al CSA.

Ionut Butoi, Eugen Manaila, Costel Stanciu, Costi Slaniceanu si Marian Nicula au primit de la presedintele CSA Steaua Bucuresti, George Boroi, legitimatiile de sportivi si primul echipament in care se vor antrena, in cadrul unui eveniment la care a participat intreg personalul clubului militar. "Ne dorim sa contribuim si noi la zestrea de medalii si trofee a clubului. Suntem nerabdatori sa incepem sa muncim pentru asta, iar primul antrenament incepe peste o jumatate de ora", a declarat Eugen Manaila.

"Legitimarea celor cinci sportivi a fost posibila ca urmare a deciziei ministrului apararii nationale Mircea Dusa, care a dispus completarea regulamentului intern de functionare al CSA Steaua Bucuresti, cu reglementari care sa asigure conditiile necesare antrenarii veteranilor raniti in teatrele de operatii. Sportivii si-au propus sa participe anul viitor la Jocurile Olimpice Invictus» - o competitie internationala, patronata de Fundatia Regala a Ducelui si Ducesei de Cambridge, a Printului Harry si a Ministerului Apararii din Marea Britanie, dedicata celor raniti in teatrele de operatii. La editia din 2014 a concursului au participat peste 600 de veterani, iar de anul viitor si Romania va avea reprezentanti, prin sportivii stelisti", se arata in comunicatul citat.

Costel Stanciu se antreneaza pentru ciclism si sah, Costinel Slaniceanu pentru ciclism-recumbent bike si tir cu arcul, Marian Nicula a optat pentru atletism si ciclism, Ionut Butoi pentru inot si tir, iar Eugen Manaila pentru tir cu arcul si inot, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.