Sport 24 Mai 2015 14:44
Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, duminica, pe Evghenia Rodina, locul 91 WTA, cu scorul de 7-5, 6-4, si s-a calificat in mansa a doua a turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Partida, care a avut loc pe arena principala a complexului de la Roland Garros, Philippe-Chatrier, a durat o ora si 16 minute.

Finalista anul trecut la French Open, unde are de aparat 1.300 de puncte, Halep a inceput bine meciul cu Rodina si a condus cu 4-1, dupa doua break-uri consecutive, reusite la 1-1 si 3-1. A urmat o scadere in jocul romancei, de care Rodina a profitat imediat. Rusoiaca a facut rebreak, s-a apropiat la 3-4, apoi a castigat din nou pe serviciul adversarei, la 4-5. Intr-un moment foarte important al meciului, in ghemul al unsprezecelea, cand parea ca este pe val, Rodina a comis doua erori usoare, cedandu-si serviciul. Halep a inchis apoi setul, cu 7-5, dupa 36 de minute.

In al doilea set, cele doua jucatoare au "mers" cap la cap pana la 3-3. Halep a obtinut un break, dar Rodina a egalat imediat, dar romanca a castigat urmatoarele doua ghemuri, impunandu-se cu 6-4, dupa alte 40 de minute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.