Sport 15 Mai 2015 14:50
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a invins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-0, pe Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, sportiva venita din calificari, si a acces in semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

Vizibil obosita dupa cele cinci meciuri disputate anterior la competitia de la Foro Italico, totalizand aproape zece ore de joc, Dulgheru a opus o palida rezistenta Simonei Halep, care a disputat doar doua partide de simplu, de cate o ora, pana in sferturi, plus doua de dublu.

Jucatoarea din Constanta a fost agresiva inca de la inceputul meciului, si-a plimbat mult adversara pe linia de fund a terenului si finalizat de multe ori spectaculos, nelasandu-i nicio sansa Alexandrei Dulgheru. De la scorul de 1-1, dupa ce ambele sportive si-au fructificat serviciul, a urmat un monolog al Simonei Halep, de 11 ghemuri castigate la rand, ce a pus capat duelului romanesc din sferturile competitiei italiene in 56 de minute.

Halep va juca in faza urmatoare, sambata, cu invingatoarea din meciul Petra Kvitova (Cehia), locul 4 WTA - Carla Suarez Navarro (Spania), locul 10 WTA. Romanca are palmares pozitiv cu ambele potentiale adversare, scrie MEDIAFAX.

Calificarea in semifinale la Roma este recompensata cu 99.870 de euro si 350 de puncte WTA. Accederea in sferturile de finala ale competitiei de la Foro Italico este premiata cu 46.000 de euro. Dulgheru va primi si 220 de puncte WTA.

Simona Halep si-a egalat, astfel, cea mai buna performanta la competitie italiana, calificarea in penultimul act al turneului, la editia din 2013, cand a fost eliminata in aceasta faza de Serena Williams, scor 6-3, 6-0.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.