Sport 5 Aprilie 2015 11:40
Autocarul echipei Fenerbahce a fost atacat cu focuri de arma, sambata seara, in timpul deplasarii formatiei turce la Trabzon, dupa meciul disputat la Rize cu Caykur Rizespor, in etapa a XXVI-a a campionatului Turciei, soferul vehiculului fiind ranit.

Secretarul general al clubului Fenerbahce, Mahmut Uslu, a declarat, sambata, dupa atacul cu arma ce a vizat autocarul echipei din Istanbul, ca autorii atacului au vrut ca vehiculul sa se rastoarne si ca fotbalistii sa moara, el subliniind ca incidentul a avut loc in timpul deplasarii pe un viaduct. "Noi plecam acasa. Ce razbunare este asta? Ar trebui ca tuturor sa le vina mintea la cap. Sa se renunte la astfel de manifestari extreme. Trecem pe viaduct... Autocarul este atacat... Soferul este ranit. Scopul celor care au atacat este clar: sa se rastoarne autocarul, sa moara fotbalistii. Exista alta explicatie? Pentru ca aici este viaduct", a spus Uslu, potrivit presei din Turcia.

Mahmut Uslu a precizat ca soferul autocarului, ranit la fata, a pierdut mult sange in urma atacului. "Mai intai i-a acordat ingrijiri medicul echipei. A pierdut mult sange, nu puteau sa opreasca sangerarea", a afirmat Uslu. Potrivit site-ului oficial al clubului Fenerbahce, soferul autocarului a fost transportat de urgenta la spital. Traficul a fost blocat pe autostrada ce leaga orasele Rize si Trabzon pentru mai mult timp dupa incident, iar echipa Fenerbahce s-a deplasat la aeroportul din Trabzon cu un vehicul blindat.

"Ne-a ajutat Allah sa scapam. Ce se poate spune? Este o atrocitate. Sa le fie rusine celor care incurajeaza astfel de fapte. Ati vazut sangele, ati vazut autocarul. S-a tras cu arma. Vorbim despre arma. Am trecut de stadiul atacurilor cu pietre. Este vorba de suflete aici. Nu mai este nimic de spus. Ii uram insanatosire grabnica soferului", a declarat Ilhan Ekioglu, vicepresedinte al clubului din Istanbul.

Federatia Turca de Fotbal (TFF) a postat, in noaptea de sambata spre duminica, pe site-ul oficial, un comunicat prin care condamna atacul armat ce a vizat autocarul echipei Fenerbahce, incident soldat cu ranirea soferului. "Condamnam cu fermitate atacul ce a vizat delegatia echipei Fenerbahce dupa meciul Caykur Rizespor - Fenerbahce. Ii uram insanatosire grabnica soferului ranit in atac. Consideram ca acest atac nu este doar unul la adresa unui club important, ci la adresa fotbalului turc", se arata in comunicatul TFF.

Citeste si:
Care era meniul Simonei Halep înainte de un meci extrem de...
Care era meniul Simonei Halep...

Forul mentioneaza ca doreste ca atacatorii sa fie prinsi cat mai curand si pedepsiti. De asemenea, federatia a lansat un apel catre toti cei implicati in fotbal, cerandu-le sa nu faca declaratii care sa incite la violenta.
Echipa Fenerbahce a invins sambata seara, in deplasrae, cu scorul de 5-1, echipa Caykur Rizespor, in etapa a XXVI-a a campionatului Turciei, scrie mediafax.

Un fotbalist al echipei Fenerbahce, citat sub protectia anonimatului, a declarat pentru un post de televiziune turc ca asupra autocarului formatiei din Istanbul s-au tras cinci sau sase focuri de arma dintr-o masina care circula pe sensul opus, informeaza ulkehaber.com. "In timp ce autocarul era in miscare, s-au tras 5-6 focuri de arma dintr-o masina care credem ca venea pe sensul opus. Soferul fiind ranit, cei care stateau in fata in autocar au intervenit si au oprit vehiculul. In stanga noastra era marea. Puteam sa cadem cu autocarul in mare", a spus fotbalistul, conform realizatorului unei emisiuni sportive la postul TRT, Ersin Duzen. Fundasul Bekir İrtegün a postat pe Twitter un mesaj in care a notat ca toti cei care se aflau in autocar sunt teferi, cu exceptia soferului. "Inca nu imi vine sa cred ca a putut sa opreasca autocarul", a adaugat el.

Citeste si:
Echipa lui Mario Fresh, implicată într-un accident. Declarațiile...
Echipa lui Mario Fresh,...

Medicul Abdulkadir Gunduz, de la Universitatea Tehnica Karadeniz din Trabzon, a anuntat ca soferul care conducea autocarul echipei Fenerbahce a suferit in atacul de sambata seara o fractura la cap, dar are noroc pentru ca nu i-a fost afectat creierul, informeaza sporx.com. "Are o fractura intre pomete si osul temporal. Va fi operat. Nu sunt probleme la creier. Intre pomete si osul temporal exista un fragment de metal. Este posibil sa fie o rana provocata de un glont. Inca nu este clar. Norocul lui este ca nu are probleme la creier", a spus Gunduz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.