Sport 30 Martie 2015 11:42
Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a inregistrat, duminica, dupa meciul cu Camila Giorgi din Italia, a 12-a victorie consecutiva, un record personal pentru sportiva romana, in circuitul WTA, dupa ce in anul 2013 reusise 11 succese la rand.

Halep a pierdut, in ianuarie, in fata rusoiacei Ekaterina Makarova, in sferturile de finala ale Australian Open, in circuitul WTA. De asemenea, ea a mai fost invinsa, la inceputul lunii februarie, la Galati, in meciul de Cupa Federatiei cu Spania, de Garbine Muguruza. De atunci, romanca in varsta de 23 de ani a jucat 12 meciuri, cinci la Dubai, cinci la Indian Wells si doua la Miami, toate castigate.

Simona Halep a inceput precedenta serie record de victorii consecutive in iunie 2013, la turneul de la Nurnberg (5 partide), a continuat-o la 's-Hertogenbosch (alte 5 partide) si a mai trecut un tur la Wimbledon, fiind intrerupta de Na Li in mansa a doua al Grand Slam-ului londonez.

In 2015, Halep a jucat 24 de meciuri (inclusiv cele doua din FedCup) si a pierdut numai doua. Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, duminica, pe sportiva italiana Camila Giorgi, locul 37 WTA si cap de serie numarul 30, cu scorul de 6-4, 7-5, si s-a calificat in optimile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open. Halep s-a impus dupa un meci care a durat o ora si 30 de minute, reusind astfel cea mai buna performanta din cariera la turneul din Florida, scrie mediafax.

In faza urmatoare, jucatoarea romana va evolua impotriva invingatoarei dintre Victoria Azarenka din Belarus, locul 36 WTA, si Flavia Pennetta din Italia, locul 28 WTA si cap de serie numarul 15, meci care se disputa tot duminica. Calificarea in optimile de finala este recompensata cu un premiu de 59.185 de dolari si 120 de puncte WTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.