Sport 14 Martie 2015 13:23
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, este laudata intr-un material ce ii este dedicat pe site-ul fedcup.com, in care este caracterizata drept "o campioana incantatoare", iar Alina Tecsor o descrie pe sportiva drept "modesta, dar stralucita".

"Uneori, relatia unei natiuni cu cel mai bun sportiv sau cea mai buna sportiva se transforma in ceva dincolo de admiratie. Putini sunt cei care pot simti iubirea neingradita a tarii lor. Luna trecuta, in orasul industrial Galati, puteai simti acest fenomen. La Patinoarul Dunarea, sus, in timpul intalnirii Romaniei cu Spania din Fed Cup, simteai asta vazand zambetele reporterilor experimentati topiti in fata vedetei. Jos, puteai vedea multimea formata din fani de toate varstele, cu totii stransi in zona treptelor cu obiecte pe care doreau autografe. Asteptand-o pe Simona lor. Da, pe iubita lor Simona", noteaza autorul articolului, Ian Chadband.

"Este o placere, nu o presiune. Pentru mine este important sa joc in fata romanilor. Au venit sa ma sustina din toata tara si pentru mine este un lucru minunat. Ma simt minunat cand ii vad pe copii fericiti sa imi urmareasca meciurile", a afirmat Halep pentru fedcup.com, scrie MEDIAFAX.

Fedcup.com mentioneaza ca la doar 23 de ani Halep este cea mai influenta personalitate sportiva a Romaniei. "Cand vorbeste despre tara ei, poti sa simti pasiunea lui Halep", adauga sursa citata.

Simona Halep este laudata si de capitanul nejucator al echipei Romaniei de Fed Cup, Alina Tecsor: "Simona este importanta pentru Romania, pentru ca ea crede in Romania, adora faptul ca este romanca si sa joace pentru tara ei. Oamenii o iubesc pentru ca este o campioana, nu doar pe teren, ci in mai multe privinte. Atitudinea ei, felul in care se comporta. Este modesta, dar stralucita. Stie cum sa trateze oamenii si cred ca romanii vad in ea pe cineva care este ca ei, dar in acelasi timp este o persoana extraordinara, speciala".

"O combinatie atractiva. Intr-un fel, ascensiunea importanta a lui Halep din ultimii doi ani, faptul ca a fost finalista la Roland Garros si a devenit una din cele mai bune trei jucatoare din lume reprezinta un simbol al posibilitatilor pentru toti romanii", scrie fedcup.com.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Halep isi doreste acum sa castige un turneu de Grand Slam. "Imi doresc in fiecare zi mai mult, astfel ca ma pregatesc din greu pentru acest lucru. Abia astept sa ajung in multe alte finale de Grand Slam, dar nu este usor cand ajungi in Top 3 si toata lumea vrea sa te invinga. As spune ca sunt o perfectionista, dar stiu ca perfectiunea nu exista. Dar este bine pentru mine, deoarece am mereu ceva de atins. Diverse obiective. Pot sa lucrez la jocul meu, dar si la aspectul mental", explica Simona Halep.

"Cu siguranta Halep are tarie de caracter. Ca inaltime este depasita de celelalte jucatoare din Top 10, dar are un joc de viteza, varietate si curaj, evoluand cu o tacere adorabila. «Este visul meu sa castig un Grand Slam si voi lupta pentur asta. Este important pentru mine sa ii fac mandri pe oamenii din tara mea». Aceasta campioana incantatoare pare sa nu realizeze ca deja a reusit", a conchis fedcup.com.

Citeste si:
Andreea Răducan, multiplă campioană la gimnastică, a povestit la...
Andreea Răducan, multiplă...

Echipa de Fed Cup a Romaniei a invins, luna trecuta, la Galati, cu scorul general de 3-2, formatia Spaniei, si s-a calificat in play-off-ul pentru Grupa Mondiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.