Sport 9 Martie 2015 17:11
Fostul premier din perioada mineriadei din 13-15 iunie 1990, Petre Roman, a declarat ca este cat se poate de indreptatita redeschiderea dosarului acelor evenimente, precizand ca, dincolo de interesele de ordin politic, este important sa fie gasiti cei care au instigat in strada.

"Era normal sa fie asa (sa fie redeschis dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990 - n.r.). Victimele acelor imprejurari aveau, fara indoiala, dreptul de a obtine in justitie o judecata corecta fata de ceea ce s-a intamplat. Ceea ce trebuie aflat este cine sunt cei care au comis acele violente si cine sunt raspunzatorii, daca a existat cineva, asa cum cred si cum am afirmat inca din iunie 1990, daca ei au fost instigati. Eu cred ca au fost cazuri de instigare, fie din fosta militie sau fosta securitate", a declarat Roman, pentru MEDIAFAX.

El a mentionat ca este cat se poate de indreptatita dorinta de a se afla adevarul in privinta evenimentelor din 13-15 iunie 1990.

"Nu cred ca este vorba despre aspectul politic, aici. E vorba despre victimele si familiile victimelor. Dincolo de unele interese de ordin politic, tare as vrea sa ii gasim pe cei care au instigat in strada. Principiul esential este acela ca victimele au dreptul sa isi ceara dreptatea in justitie", a mai spus Petre Roman.

Cireste si: ICCJ a decis: Dosarul Mineriadei din iunie 1990, REDESCHIS


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.