FRF a inregistrat un deficit bugetar de peste trei milioane de euro in 2014, conform raportului prezentat miercuri in cadrul sedintei Comitetului Executiv al FRF, desi la Adunarea Generala din 5 martie se previzionase un profit de 4,16 milioane de euro.

Pe ordinea de zi a sedintei Comitetului Executiv s-a aflat convocarea Adunarii Generale din 30 martie, in care urmeaza sa fie prezentat membrilor afiliati raportul financiar pe 2014, aprobarea si asumarea bugetului pentru 2015 si planul strategic pentru urmatorii ani, pana in 2020. Raportul financiar efectuat de compania de audit Deloitte releva un deficit bugetar de peste 3 milioane de euro pe 2014.

Conform surselor mentionate, deficitul financiar a fost cauzat de unele cheltuieli neprevazute, cum ar fi plata salariilor compensatorii catre fostul presedinte al CCA, Vasile Avram, in urma deciziei Tribunalului Bucuresti de anul trecut. De asemenea, FRF a fost nevoita sa achite in 2014 onorarii ale unor case de avocatura, in urma unor procese pe care federatia le-a avut.

Fondul de salarii pentru 2014, aprobat de Adunarea Generala, a fost de 2,8 milioane de euro, cu taxe si contributii, insa in realitate, conform acelorasi surse, federatia ar fi cheltuit aproximativ 3,2 milioane de euro pentru retributia propriilor angajati. Conducerea FRF a reusit insa sa reduca alte cheltuieli, care ar fi impovarat mai mult federatia, printre care si anularea deciziei de construire a unei sali polivalente la Mogosoaia. Sala polivalenta de la Mogosoaia ar fi costat 550.000 de euro, din care 134.000 de euro proveneau de la FIFA, iar 280.000 de la UEFA, federatia scutind astfel 136.000 de euro, scrie MEDIAFAX.

O alta decizie de scadere a cheltuielilor a fost aceea de a schimba furnizorul de gaze naturale, Distrigaz Sud, cu o companie mai mica, pentru un pret mai scazut cu 0,24 lei pentru un metru cub. In cadrul Adunarii Generale din 5 martie 2014, Federatia Romana de Fotbal a previzionat pentru anul trecut venituri de 14,46 milioane de euro si cheltuieli de 10,3 milioane de euro, conform prezentarii facute de catre Comisia de Cenzori.

In luna aprilie a anului trecut, la putin timp de la preluarea mandatului, presedintele Razvan Burleanu afirma in cadrul unei conferinte de presa ca Federatia Romana de Fotbal se va incadra in bugetul aprobat de Adunarea Generala pentru anul 2014, precizand ca urma ca in luna septembrie sa aiba loc o rectificare de buget.

In cadrul sedintei Comitetului Executiv de miercuri, reprezentantii cluburilor i-au reprosat din nou presedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, arbitrajele considerate "jalnice", din prima etapa. Printre cei nemultumiti s-a numarat presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, pentru prestatia lui Cristian Balaj, de la partida pierduta pe teren propriu in fata echipei Rapid.

Citeste si:
Ungurii au mințit? FRF a întrebat UEFA. Răspunsul: „Considerăm că...
Ungurii au mințit? FRF a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.