Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 1, s-a calificat in finala turneului de categorie Premeir 5 de la Dubai, dupa ce a invins-o, vineri, cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1, pe daneza Caroline Wozniacki, locul 5 WTA si cap de serie numarul 3.

Halep s-a impus dupa un meci care durat o ora si 42 de minute. Partida a inceput in ritmul dictat de jucatoarea daneza. Wozniacki, fosta ocupanta a locului 1 WTA, este recunoscuta pentru tenacitatea ei, pentru capacitatea ei mare de efort si pentru modul in care acopera terenul, ea avand una dintre cele mai bune defenisive din circuit. Sportiva de origine poloneza a fost un "zid" in primul set, a returnat aproape toate mingile, iar momentele ei de accelerare au pus-o in dificultate pe romanca. Wozniacki a obtinut primul break la scorul de 2-1 in favoarea ei si cu al doilea a incheiat setul, cu 6-2, in 30 de minute.

Desi a comis numai trei greseli nefortate (Halep a comis 16), daneza i-a cerut sfatul tatalui ei, Piotr, care ii este si antrenor, in pauza de dupa primul set, insa indicatiile primite nu au ajutat-o pe Caroline. In setul al doilea, parca au intrat pe teren alte jucatoare. Halep si-a reglat mai bine tirul, reducand numarul de greseli nefortate, a servit mai bine si a devenit mai agresiva. Romanca a inceput cu un break, l-a repetat la 2-0 si a fost foarte aproape sa mai castige pe serviciul danezei la 4-0. La scorul de 4-1 a urmat cel mai lung ghem al meciului, de opt minute si 50 de secunde, ghem castigat de Halep, care a "distrus" definitiv increderea adversarei ei. Romanca a egalat situatia la seturi cu un nou break (6-1), dupa o ora si noua minute de la startul partidei.

"Decisivul" a fost la discretia jucatoarei din Constanta, care a cedat doar un ghem, pe propriul serviciul, la scorul de 2-0. Cu inca un 6-1, inregistrat la prima minge de set si meci, Simona Halep a facut cu hotarare pasul in finala.

In total, Simona Halep a comis, vineri, mai multe greseli nefortate decat Wozniacki, 33-26, dar a fost "in frunte" si la punctele castigatoare, 18-11, si la procentajul de reusita al primului serviciu, 62-60. Execeptand primul set, ocupanta locului 4 WTA a avut in aceasta semifinala cea mai buna evolutie a ei din cadrul cometitiei din Emiratele Arabe Unite. Calificarea in finala la Dubai este recompensata cu 227.860 de dolari si 585 de puncte WTA. In cazul unui succes inregistrat sambata, in acest ultim act, Halep va reveni pe locul 3 WTA.

Adversara Simonei Halep de sambata (ora 17.00) este jucatoarea ceha Karolina Pliskova, 22 de ani, locul 18 WTA, care se afla in cel mai bun moment al carierei. Pliskova, cap de serie numarul 17, a reusit, tot vineri, calificarea in premiera in ultimul act al unui turneu important, dupa victoria inregistrata, cu scorul de 6-4, 5-7, 7-5, in fata sportivei spaniole Garbine Muguruza, locul 24 WTA. Cele doua finaliste nu s-au mai intalnit pana in prezent in circuitul WTA.

Citeste si:
UNTOLD - Primul Mega Festival din Dubai va avea loc în perioada 15...
UNTOLD - Primul Mega Festival...

Pentru jucatoarea romana, aceasta este a 16-a finala. Ea a castigat noua turnee, la Shenzhen (2015), Doha, Bucuresti (ambele in 2014), Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova si Sofia (toate cele sase turnee in 2013).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.