Romania va organiza Campionatele Europene de gimnastica din 2017, a declarat, vineri, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, aceasta fiind a doua editie gazduita de tara noastra dupa cea din 1957, prima a competitiei.

"Ce inseamna asta, vom vedea noi! Nu e prima data cand Romania este tara gazda, ci a doua oara, dar intre prima si a doua oara, prima fiind cea inaugurala a Campionatelor Europene feminine, din 1957, este un pod de aproape 60 de ani. Acum am reusit aceasta performanta, asa i-as spune, de a ni se atribui organizarea acestor Europene, dar cred ca este o mare responsabilitate", a declarat Adrian Stoica, pentru MEDIAFAX, la finalul primei zi de lucrari a Comitetului Executiv al forului european de profil, UEG.

Seful FRG mai spune ca infrastructura necesara organizarii CE din 2017 a fost prezentata acum doar "in poze". "Noi am prezentat niste poze, iar ele trebuie sa devina realitate. Ma refer la noua Sala Polivalenta din Bucuresti. Responsabilitatea se intinde pe mai multi ani si include mai multi factori responsabili, nu doar federatia", a spus Stoica.

El a facut comentarii si in privinta unei alte posibile gazde a CE din 2017, Cluj-Napoca, daca sala din Bucuresti nu va fi terminata la timp. "Nu am prezentat aceasta varianta si nici nu va fi prezentata decat daca se vor complica lucrurile cu sala din Bucuresti. Noi trebuie sa stim cu ce mergem la razboi, cum se spune", a incheiat Stoica.

Romania a fost aleasa gazda a CE din 2017 in detrimentul Danemarcei, care si-a depus candidatura prin Odense. Comitetul Executiv al UEG se desfasoara la Lausasnne, vineri si sambata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.