Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-2, pe australianca Jarmila Gajdosova, locul 62 WTA, si s-a calificat in turul 3 al Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Cu o evolutie foarte buna, cu un serviciu precis, reusind sapte asi, sportiva romana s-a impus in meciul disputat pe Rod Laver Arena, de la ora locala 23.40, o intalnire care a durat 67 de minute.

Pentru calificarea in turul trei la Australian Open, Halep va primi 130 de puncte WTA si un cec in valoare de 97.500 de dolari australieni (80.000 de dolari americani), scrie MEDIAFAX.

In faza urmatoare a competitiei de la Melbourne, Halep o va intalni pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, care a invins-o in mansa secunda, cu scorul de 7-6 (3), 7-6 (6), pe sportiva franceza Kristina Mladenovic, locul 71 WTA.

Accidentata mai multe luni anul trecut, Mattek-Sands, fosta numarul 30 WTA in iulie 2011, este pe tabloul principal de simplu al Australian Open datorita "clasamentului protejat".

Bethanie Mattek-Sands, 29 de ani, a facut in trecut echipa cu Horia Tecau la dublu mixt. In 2012, ei au castigat Australian Open.

La editia precedenta a turneului australian, Simona Halep a atins faza sferturilor de finala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.