CFR Cluj si Astra Giurgiu au fost sanctionate cu excluderea din cupele europene in urmatoarele trei sezoane, deoarece inregistreaza datorii catre alte grupari, angajati si autoritati, a anuntat, luni, site-ul oficial al UEFA.

Decizia a fost luata de camera de judecata a Corpului de control financiar al cluburilor din cadrul UEFA.

CFR Cluj si Astra Giurgiu pot scapa de aceasta sanctiune daca vor face dovada achitarii datoriilor pana la data de 31 ianuarie 2015. Gruparea ardeleana a primit si o amenda de 150.000 de euro, in timp ce Astra Giurgiu a fost sanctionata cu 100.000 de euro.

Clubul lituanian FK Ekranas a fost sanctionat cu participarea in cupele europene pentru urmatoarele doua sezoane si a fost amendat cu 15.000 de euro. Gruparea turca Bursaspor a fost sanctionata cu neparticiparea in cupele europene in urmatoarele patru sezoane daca nu va putea face dovada achitarii datoriilor pana la 31 ianuarie 2015. De asemenea, turcii au fost amendati cu 100.000 de euro, suma care se va injumatati daca isi vor achita datoriile, scrie MEDIAFAX.

La 26 septembrie, Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA a decis ca primele de participare in cupele europene sa fie blocate in cazul a cinci grupari, intre care se numarau si Astra Giurgiu si CFR Cluj, acestea fiind monitorizate in continuare. UEFA a precizat atunci ca primele au fost blocate deoarece s-a constatat ca la data de 30 iunie 2014 cluburile aveau "restante financiare importante fata de alte grupari, fata de angajati si/sau autoritati".

Astra Giurgiu a participat in grupele Europa League, dupa ce a jucat si in turul trei preliminar si in play-off, iar CFR Cluj a evoluat in doua tururi preliminare ale competitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.