Fostul tenismen si jucator de hochei pe gheata Ion Tiriac, in varsta de 75 de ani, in prezent om de afaceri, detine o avere personala de doua miliarde de dolari, fiind astfel cel mai bogat fost sportiv din lume, potrivit World Record Academy.

Ion Tiriac a castigat 294 de meciuri de dublu, inclusiv 22 de titluri, si 167 de partide la simplu, el detinand in prezent turneele de la Madrid (Mutua Madrilena Madrid Open) si Bucuresti (BRD Nastase Tiriac Trophy).

Potrivit worldrecordacademy.com, ca jucator profesionist, Tiriac nu a castigat mai mult de cateva milioane de dolari, insa, la doi ani de la caderea Zidului Berlinului, averea sa ajunsese la 100 de milioane de dolari. Pana in anul 2000, aceasta ajunsese la 500 de milioane de dolari, in 2005, la 900 de milioane de dolari, iar, in 2007, el ajungea pe locul 840 in topul miliardarilor lumii, cu o avere personala de un miliard de dolari. El a fost primul miliardar din Romania si cel mai bogat fost sportiv din lume.

Conform Celebrity NetWorth, Ion Tiriac are o avere de doua ori mai mare decat a fostului baschetbalist Michael Jordan.

Pe langa cele 22 de turnee castigate la dublu, Tiriac a disputat doua finale de Cupa Davis si a obtinut medaliile de aur la simplu si la dublu la Jocurile mondiale de vara de la Budapesta, din 1965.

Dupa ce s-a retras din activitatea sportiva, in 1980, Tiriac a devenit antrenorul lui Ilie Nastase, apoi i-a manageriat pe Mary Joe Fernandez, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf si Goran Ivanisevici. Intre 1984 si 1993, Ion Tiriac a fost managerul germanului Boris Becker, care a ajuns pe locul intai mondial in 1991.

In 1990, a infiintat turneul Madrid Open, care, de atunci, a crescut constant, devenind una dintre cele mai mari competitii de tenis din lume. Obiectivul sau este acela de a aduce turneul la nivelul celor de Grand Slam.

In anul 2013, Ion Tiriac a fost ales in International Tennis Hall of Fame, scrie MEDIAFAX.

Ion Tiriac detine Tiriac Holdings, avand afaceri, printre altele, in zona de retail, de vanzare a automobilelor, o linie aeriana si o companie de asigurari.

Citeste si:
Rinat Akhmetov a întors armele împotriva lui Vladimir Putin! Ce...
Rinat Akhmetov a întors...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.