Dumitru Dragomir a declarat dupa ce ofiterii DIICOT au efectuat perchezitii la FC Petrolul Ploiesti, ca in curand alte doua cluburi din Liga I, FC Brasov si Pandurii Targu Jiu, vor intra in atentia autoritatilor.

"Mai stiu de doua cluburi, care in curand vor intra in malaxor. Nu stiu de la justitie, stiu de acolo, local. Craiova nu are mari probleme. La Brasov va fi deranj mare in curand. Se ajunge in situatia asta pentru ca patronii adevarati au fost putini si au ramas foarte putini. Restul au intrat ca sa se pricopseasca si ca sa isi faca nume. Majoritatea cluburilor traiesc din banii de la televiziuni, iar unii patroni au luat si din acesti bani. O sa vedeti la Brasov cand se sparge treaba asta. In curand si la Targu Jiu, dar si la Brasov se va sparge un buboi mare", a spus Dragomir, la Dolce Sport.

Dumitru Dragomir a afirmat ca fostul finantator al FC Petrolul Florian Walter nu este implicat in acest caz. "Walter nu a facut nimic, nu se preteaza la nimic", a completat Dragomir. Pe de alta parte, Dragomir a precizat ca trebuie gasit un cadru legal prin care cluburile sa poata fi finantate de catre autoritatile locale. "Asta cred ca va fi imperios necesar pe viitor sa se faca, daca nu, fotbalul se distruge, dispare. Sa se faca un cadru legal prin care cluburile sa fie finantate din bani publici. Vreo sase cluburi sunt tinute cu bani publici, dintre care vreo patru retrogradeaza", a adaugat Dragomir.

Directorul general al clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, Marius Bucuroiu, si fratii Daniel si Nicolae Capra, toti trei actionari ai clubului, au fost ridicati de procurorii DIICOT Ploiesti si dusi la audieri, in dosarul privind gruparea suspectata de evaziune, cu prejudiciu de 15 milioane de euro, scrie MEDIAFAX.

In acest dosar, in care anchetatorii au stabilit un prejudiciu de 15.400.000 de euro, 19 persoane au calitatea de suspecti. Printre acestea se numara si sotiile lui Daniel Capra si Nicolae Capra, despre care procurorii sustin ca detin societati comerciale prin care ar fi fost derulate operatiuni financiare fictive. Cele doua se afla la sediul DIICOT Ploiesti, unde au loc audierile in acest dosar si unde ar urma sa fie duse si alte persoane suspectate in acest caz.

Fratii Daniel si Nicolae Capra sunt principalii actionari ai clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, facand parte si din Consiliul de Administratie al clubului - Daniel Capra ca presedinte, iar Nicolae Capra ca membru. Din Consiliul de Administratie al FC Petrolul Ploiesti mai face parte, ca membru, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care este si el actionar.

Citeste si:
Stadionul municipal abandonat, dupa ce Pandurii intra in insolventa
Stadionul municipal din...

Conform procurorilor, faptele cercetate in acest dosar deschis de DIICOT au avut loc incepand cu anul 2012, an in care, in luna februarie, omul de afaceri Daniel Capra a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, care apartinea, in documente, Societatii Comerciale F.C. Petrolul Ploiesti SA, detinuta, ca actionar majoritar, de Federatia Sindicatelor Libere din Petrol si la care erau actionari, cu cite o actiune, si Liviu Luca, Florin Bercea si Eduard Alexandru. Societatea era sustinuta in cea mai mare parte din bani publici proveniti de la bugetul municipiului Ploiesti.

Directia Generala Antifrauda este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate in acest dosar, conform unor surse lucratorii Antifrauda ridicand, anterior, in mai multe randuri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploiesti. In acest dosar, procurorii DIICOT au facut, marti, perchezitii la 25 de adrese din Bucuresti si judetele Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu si Braila, la membrii gruparii suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala si din care fac parte 19 persoane.

Citeste si:
Ioan Neculaie, fost patron FC Brașov, de negăsit după ce instanța...
Ioan Neculaie, fost patron FC...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.