Datoriile SC Dinamo 1948 SA, de circa 17,5 milioane de euro, vor scadea cu 16,7 milioane de euro, daca planul de reorganizare a societatii aflate in insolventa va fi aprobat si respectat in cele sase luni ulterioare confirmarii de catre judecatorul sindic.

Suma aferenta masei credale este in acest moment de 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro, ceea ce inseamna ca, in cazul in care planul de reorganizare a societatii aflate in stare de insolventa va fi aprobat, Dinamo va avea de platit doar 4,48 la suta din datoriile actuale, adica 3.486.133 de lei.

Planul de reorganizare, care are o durata de implementare de sase luni de la data confirmarii de catre judecatorul sindic, a fost depus la Tribunalul Bucuresti, prin adminsitratorul special Valentin Cristian Gheorghita si va fi spus spre aprobare Adunarii Generale a Creditorilor in 17 noiembrie.

Categoriile cele mai dezavantajate prin prisma recuperarii creantelor, atat in cazul in care planul de reorganizare va fi aprobat, dar intr-o proportie si mai mare in cazul declansarii falimentului, sunt cele bugetare si chirografare. Conform planului de reorganizare, creantele garantate (in valoare de 1.042.506 lei ) si creantele salariale ( in valoare de 993.627 de lei ) vor beneficia de distribuiri de sume in proportie de suta la suta din totalul grupei, scrie MEDIAFAX.

Categoria creditorilor cu creante bugetare (in valoare de 24.442.264 de lei, conform tabelului defintiv de crente) vor beneficia, conform planului de distribuiri, de sume in proportie de 5,93 la suta din totalul grupei, adica 1,45 milioane de lei.

Conform tabelului comparativ a sumelor estimate a fi obtinute in cazul aplicarii procedurii de faliment, din planul de reorganizare, creditorului bugetar i-ar fi atribuit un procent de 5,48 la suta din creanta, inferioara celei de care ar beneficia prin aplicarea procedurii de reorganizare, respectiv 5,94 la suta.

Pentru categoriile creantelor chirografare si creantelor subordonate, de aproximativ 11,5 milioane de euro, nu va fi achitata de catre SC Dinamo 1948 SA nicio suma prin planul de reorganizare. Tabelul definitiv de creante al SC Dinamo 1948 SA, depus la Sectia a VII-a civila a Tribunalului Bucuresti, cuprinde creante garantate in valoare de 1.249.763, creante salariale de 993.627 de lei, creante bugetare de 24.442.264 de lei si creante chirografare de 51.348.251 de lei.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, Catalin Dascal, a declarat, ca in practica se intalnesc situatii in care creditorii chirografari voteaza planul de reorganizare chiar daca nu li se achita nicio suma. "Chirografarii nu vor primi nicio suma de bani. Se intampla in unele situatii ca si acesti creditori sa fie de acord, pentru ca orice tergiversare nu face altceva decat sa le sporeasca pierderea prin cresterea unor costuri de administrare a acelei creante, inclusiv din punct de vedere fiscal, precum si cu avocatii, cu reprezentarea, asa, practic urmare a confirmarii planului, in baza Legii 85, ei isi vor putea face rectificarea in bilanturile lor contabile prin eliminarea acestor creante. In concluzie, se intampla in practica sa fie si voturi pentru, chiar si intr-o astfel de ipoteza, pentru ca isi clarifica pozitiile bilantiere", a declarat Dascal.

Citeste si:
Ce spun avocații despre Monica Odagiu. Actrița a ucis un bărbat de...
Ce spun avocații despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.