Andreea Chitu a obtinut, vineri, medalia de argint, la categoria 52 de kilograme, iar Corina Caprioriu pe cea de bronz, la 57 de kilograme, la Grand Prix IJF la judo de la Abu Dhabi, dotat cu premii totale de 154.000 de dolari.

Andreea Chitu a castigat grupa B dupa victorii in fata sportivelor Alexandra Starkova (Ucraina) si Yingnan Ma (China), iar in semifinale a invins-o si pe rusoaica Natalia Kuziutina. In finala categoriei, Andreea Chitu a cedat insa in fata campioanei mondiale, kosovara Majlinda Kelmendi, care lupta sub insemnele IJF.

Tot vineri, la categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminata in turul doi al grupei A, in timp ce Violeta Dumitru a pierdut in ultimul tur al grupei C intrand in recalificari. In prima lupta din aceasta faza, Dumitru a invins-o pe chinezoaica Yahong Jiang, iar in disputa pentru medalia de bronz a cedat in fata sportivei Sol Mi Kim (Coreea de Nord).

De asemenea, la categoria 57 de kilograme, Corina Caprioriu a castigat grupa B dupa victorii in fata unor sportive din Olanda si Italia, dar ulterior a pierdut in semifinale in fata Laetitiei Blot (Franta), iar in lupta pentru medalia de bronz a dispus de Catherine Beauchemin-Pinard (Canada).

La Grand Prix IJF de la Abu Dhabi, care este dotat cu premii totale de 154.000 de dolari si care se incheie duminica, Romania va mai fi reprezentata de Cristian Bodirlau (categoria 81 kilograme), dar si de Daniel Natea si Vladut Simionescu (ambii la categoria plus 100 kilograme). Medalia de aur va fi recompensata cu 5.000 de dolari, cea de argint cu 3.000 si cele de bronz cu cate 1.500 de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.