Simona Halep, locul 4 WTA, s-a calificat in semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore si o va intalni, vineri, de la ora 14.30, pe sportiva sarba Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

Halep, debutanta la finala sezonului, este prima jucatoare care a obtinut calificarea in semifinalele turneului, programate sambata, dupa ce in partida Serena Williams - Eugenie Bouchard, care se disputa la ora transmiterii acestei stiri, canadianca a castigat un ghem in fata americancei.

In semifinale se califica ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa de patru jucatoare. Daca va termina prima, atunci Halep va evolua impotriva ocupantei pozitiei secunde din Grupa Alba, in caz contrar va juca in fata castigatoarei. Sportiva din Constanta este a treia romanca participanta la Turneul Campioanelor. Virginia Ruzici a fost prezenta la doua editii ale Turneului Campioanelor, in 1977 si 1978, fiind eliminata in ultimul tur, scrie MEDIAFAX.

Irina Spirlea obtinuse pana in prezent cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, dupa ce a jucat doua semifinale, in 1997 si 1998, din trei participari (in 1996 a fost eliminata in primul tur). Si Spirlea, si Ruzici au jucat in sistemul eliminatoriu, pe un tabloul de 16 jucatoare. Actualul format, cu opt jucatoare impartite in doua grupe, a fost adoptat in 2003.

Halep si Iavnovici s-au intalnit de trei ori pana in prezent, in circuitul WTA. In semifinalele turneului "mic" al campioanelor, de la Sofia, din 2013, Halep s-a impus cu 2-6, 6-1, 6-3, apoi romanca a castigat si meciul din sferturile de finala ale turneului de la Madrid, scor 6-2, 6-2, desfasurat in acest an.

In 2013, in turul al doilea la Doha, Halep a abandonat meciul cu Ivanovici, la scorul de 6-3 pentru adversara ei. O a patra intalnire a avut loc in acest an, la Bucuresti, in Fed Cup. Atunci, Ivanovici a castigat cu 6-3, 7-6 (3). La inceputul acestei luni, Halep ar fi trebuit sa joace cu Ana Ivanovici, in sferturile de finala ale turneului de la Beijing, insa romanca s-a retras din competitie din cauza unei accidentari.

Halep, cu doua victorii in tot atatea meciuri, conduce in clasamentul Grupei Rosii, urmata de Ivanovici si Williams, cu cate o victorie, si de Bouchard, care a inregistrat doua infrangeri.O victorie vineri ii va asigura Simonei Halep un cec de 569.000 de dolari si 690 de puncte WTA, iar o infrangere 426.000 de dolari si 530 de puncte WTA.

Citeste si:
Bianca Andreescu se retrage de la Turneul Campioanelor
Bianca Andreescu se retrage...

Tot vineri, sunt programate si ultimele partide din Grupa Alba, Maria Sarapova, Rusia, locul 2 WTA - Agnieszka Radwanska, Polonia, locul 6 WTA, de la ora 08.30, meci urmat de Petra Kvitova, Cehia, locul 3 WTA - Carolina Wozniacki, Danemarca, locul 9 WTA. Wozniacki conduce grupa cu doua victorii, fiind urmata de Radwanska si Kvitova, cu cate o victorie si o infrangere, in timp ce Sarapova este pe ultimul loc.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a editie a Turneului Campioanelor, reuneste cele mai bune opt jucatoare si cele mai bune opt perechi de dublu in anul in curs, care se intrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.