Mircea Nesu, tatal fotbalistului Mihai Nesu, fost component al echipei nationale a Romaniei si al echipelor Steaua si FC Utrecht, a murit, luni dimineata, la un spital din Oradea, unde fusese internat in stare grava dupa ce a luat o doza foarte mare de medicamente, afirma surse medicale.

Potrivit unor surse medicale, Mircea Nesu, in varsta de 74 de ani, a fost internat la Spitalul Judetean din Oradea in 12 octombrie, in stare foarte grava, dupa ce a inghitit o cantitate mare de medicamente, pe fondul unei depresii severe, provocate atat de decesul sotiei sale, in aceasta primavara, cat si de faptul ca suferea de o boala incurabila, iar fiul sau este imobilizat in carucior.

Transferat la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Municipal, luni dimineata la ora 5.00, medicii i-au declarat decesul, nemaiputand sa il salveze.
Fiind o moarte suspecta, cazul a fost anuntat si Politiei.

"Luni, in jurul orei 11.00, Politia Bihor a fost anuntata telefonic de un reprezentant al Spitalului Municipal «Gavril Curteanu» despre faptul ca un barbat de 74 de ani a decedat in spital. Cauza exacta a decesului urmeaza sa fie stabilita dupa necropsie", a declarat, pentru MEDIAFAX, subcomisarul Alina Dinu, purtatorul de cuvant al Politiei Bihor.

Jucatorii, antrenorii si oficialii clubului Universitatea Cluj vor participa, miercuri, la Oradea, la inmormantarea lui Mircea Nesu, a declarat, luni, presedintele gruparii ardelene, Vlad Munteanu.

"Tatal lui Mihai se afla de o saptamana la terapie intensiva la un spital din Oradea, iar medicii anuntasera familia ca se poate intampla orice. Inmormantarea va avea loc miercuri si o sa participam si noi impreuna cu lotul echipei", a afirmat Munteanu.

Medic de profesie, Mircea Nesu a fost jucator de fotbal la Universitatea Cluj in timpul studentiei, respectiv in anii '60, arbitru international de fotbal, dar si candidat la Primaria Oradea in 1992, din partea Conventiei Democratice Romane. El locuia la Oradea impreuna cu fiul sau, Mihai Nesu.

In luna aprilie a acestui an, Monica Nesu, mama fotbalistului Mihai Nesu, a incetat din viata, apropiatii afirmand ca aceasta a fost extrem de afectata de accidentul care i-a lasat fiul invalid. In 10 mai 2011, Mihai Nesu, transferat in 2009 de la Steaua la echipa olandeza Utrecht, s-a accidentat grav la un antrenament al clubului olandez, ulterior fiind diagnosticat cu fractura de vertebra cervicala, iar de atunci existenta sa depinde de un carucior cu rotile. Dupa mai multe tratamente in strainatate, Mihai Nesu s-a mutat in 2013 in locuinta parintilor sai din Oradea.

Citeste si:
[Video] Profesor de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca,...
Video  Profesor de la...

Fotbalistul Mihai Nesu are in palmares opt selectii in echipa nationala de seniori a Romaniei si 12 in selectionata de tineret.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.