Olsi Rama, fratele premierului albanez Edi Rama, a fost retinut, marti seara, la Belgrad, fiind acuzat ca a organizat incidentul care a dus la suspendarea meciului Serbia - Albania, din preliminariile Euro-2016, a anuntat televiziunea de stat sarba (RTS), citata de AFP.

Potrivit RTS, care citeaza Ministeul sarb de Interne, Olsi Rama conducea, din loja oficiala a stadionului, cu ajutorul unei telecomenzi, o drona pe care era arborat drapelul albanez si care a survolat arena din Belgrad. Drona a provocat furia jucatorilor sarbi, Stefan Mitrovici reusind sa prinda acest steag, moment in care a izbucnit o incaierare generala, iar fanii au intrat pe teren. Meciul a fost intrerupt in minutul 41 la scorul de 0-0, scrie MEDIAFAX

La meci asistau peste 20.000 de spectatori intre care si presedintele Serbiei, Tomislav Nikolici.

Drapelul care a declansat incidentele reprezenta o harta cu "Marea Albanie", un proiect nationalist care are ca scop reunirea in cadrul aceluiasi stat a comunitatilor albaneze din Albania, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Grecia si cea din sudul Serbiei.

Incidentul a survenit la cateva zile inainte de vizita oficiala a premierului albanez Edi Rama la Belgrad, prima in aproape 70 de ani.

La Pristina, capitala Kosovo, aproape 5.000 de albanezi kosovari care urmareau partida pe un ecran uprias din centrul orasului s-au bucurat de intreruperea meciului scandand "Marea Albanie" si "victorie".

Duminica, Federatia Sarba de Fotbal anuntase ca meciul Serbia - Albania se va disputa fara suporterii echipei oaspete in tribune, din motive de securitate.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.