BGS, firma de paza care a asigurat ordinea la partida Romania - Ungaria, a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, rezilierea unilaterala a contractului cu Federatia Romana de Fotbal si a precizat ca toti agentii de securitate care au facut exces de zel vor fi sanctionati.

Purtatorul de cuvant al firmei de paza BGS, Antoniu Ungureanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca motivul pentru care s-a decis rezilierea contractului cu Federatia Romana de Fotbal sunt declaratiile presedintelui FRF, Razvan Burleanu, care si-a cerut scuze in fata huliganilor.

"Cei de la Federatia Romana de Fotbal au ajuns sa ceara scuze celor cateva sute de huligani. Nu stim insa care este pozitia FRF-ului fata de ceilalti participanti la acest eveniment sportiv. Am ajuns in postura in care trebuie sa ne cerem scuze, nu ni se pare ok pozitia lor. Tocmai de aceea am decis sa reziliem contractul cu FRF. Pana acum nu am mai avut niciun fel de probleme cu FRF. Niciodata. Pana acum s-a inteles situatia. Toata lumea stie ca din cauza catorva sute de huligani se tulbura ordinea publica si se pune in pericol siguranta celorlalti participanti. Deci pozitia noastra asta e - atata timp cat federatia a ajuns sa ceara scuze huliganilor, care, nu o data, ci in repetate randuri, au tulburat linistea publica, nu avem cum sa continuam acest contract", a declarat Ungureanu.

Proprietarul grupului de firme BGS, Bogdan Oprea, a declarat ca in ceea ce priveste colaborarea cu Primaria Capitalei, agentii sai vor continua sa asigure paza la Arena Nationala. "Declaratiile date de presedintele FRF constituie unul dintre motivele pentru care noi am reziliat unilateral contractul cu federatia. Nu e o atitudine deloc ok. Contractul cu primaria ramane in vigoare. Sunt doua contracte total diferite", a spus Oprea, pentru MEDIAFAX.

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a emis, duminica, un comunicat, in care afirma ca regreta incidentele dintre fortele de ordine si suporteri de la meciul Romania - Ungaria, scor 1-1, din preliminariile Euro-2016, acuzand firma de paza de la Arena Nationala de abuzuri la adresa fanilor.

"Am declarat, imediat dupa meciul cu Ungaria, ca masurile de securitate si-au atins scopul. M-am referit exclusiv la masurile prin care s-a evitat un contact fizic violent intre fanii maghiari si cei romani. In aceasta dimineata am descoperit fata nevazuta a partidei, una dureroasa si care nu necesita multe comentarii, ci masuri ferme. Multumesc presei pentru informatiile si imaginile furnizate. S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile pe un stadion din Romania. Regret incidentele produse intre fortele de ordine si suporteri, imi cer scuze fata de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor si excesului de zel. Federatia Romana de Fotbal condamna atitudinile violente si nejustificate la adresa suporterilor. Ii asigur pe toti cei care au avut de suferit ca vinovatii vor plati", a afirmat Burleanu.

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

Burleanu a mai spus ca la revenirea nationalei din Finlanda va avea o "discutie ferma cu conducerea companiei care a avut reponsabilitatea securitatii pe Arena Nationala": "Acest moment a fost picatura care a umplut paharul in ce priveste Legea 4 si prevederile ei. Asa cum am promis suporterilor, in 6 luni vom avea un nou proiect de lege".

BGS a precizat ca rezilierea unilaterala a contractului de prestari servicii incheiat cu FRF va fi facuta incepand cu data de 27 octombrie, la presiunea mediatica si a Federatiei Romane de Fotbal. "Luand in considerare lacunele legislative, presiunea mediatica si reactia Federatiei Romane de Fotbal, in urma incidentelor petrecute la meciul de fotbal Romania-Ungaria, societatea noastra a ales sa rezilieze unilateral contractul de prestari servicii incheiat cu FRF incepand cu data de 27.10.2014. Am luat aceasta decizie, convinsi fiind ca am facut tot posibilul sa respectam legea si sa mentinem in cadrul meciurilor, climatul de liniste si ordine pentru zecile de mii de suporteri nu pentru o mana de huligani", a precizat firma de paza.

Citeste si:
Ungurii au mințit? FRF a întrebat UEFA. Răspunsul: „Considerăm că...
Ungurii au mințit? FRF a...

Mai multe incidente au avut loc, sambata seara, inainte si in timpul meciului Romania - Ungaria. In timpul partidei, fanii unguri au incercat sa se bata cu suporterii romani, iar jandarmii si angajatii BGS au intervenit pentru a calma spiritele, angajatii firmei de paza lovind mai multe persoane, printre care femei si copii.

Conform Jandarmeriei si SMURD, aproximativ 30 de suporteri romani au fost dusi la sectiile de politie, pentru cinci fani s-a dispus sanctiunea de a merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenta medicala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.