Maria Sarapova, locul 4 WTA si cap de serie numarul 4, a invins-o, sambata, cu scorul de 6-0, 6-4, pe sportiva sarba Ana Ivanovici, locul 9 WTA si cap de serie numarul 9, calificandu-se in finala China Open si intrecand-o astfel pe Simona Halep in clasamentul WTA.

Sarapova va evolua in ultimul act al turneului de la Beijing impotriva jucatoarei cehe Petra Kvitova, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3. Totusi, Sarapova nu va ocupa locul 2 WTA daca va pierde finala China Open. In situatia in care Kvitova castiga turneul de la Beijing, Simona Halep, acum pe locul 2 WTA, va ajunge pe locul 4, dupa campioana de la Wimbledon - locul 2 si dupa castigatoarea de la Roland Garros - locul 3, scrie MEDIAFAX.

Daca rusoiaca se va impune in finala, ea va fi noul numar 2 mondial, Halep va cobori pe 3, iar Kvitova pe 4.

Halep este pe pozitia secunda in ierarhia jucatoarelor profesioniste din 11 august. Ea s-a retras din turneul de la Beijing din cauza unei accidentari, dupa ce s-a calificat in sferturile de finala, faza in care ar fi trebuit sa evolueze impotriva Anei Ivanovici. Ultima comptitie la care va juca Simona Help este Turneul Campioanelor de la Singapore, care va incepe in 20 octombrie.

Clasamentul WTA va fi actualizat duminica seara sau luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.