Cvadruplul campion mondial de Formula 1 Sebastian Vettel va parasi echipa Red Bull la finalul acestui sezon si va trece la Ferrari, el urmand a fi inlocuit la gruparea austriaca de rusul Danil Kviat de la Toro Rosso.

"Ne-a anuntat aseara (n.r. - vineri seara). Tot ce pot face este sa-i urez toate cele bune in viitor", a declarat mangerul Red Bull, Christian Horner, potrivit BBC. Oficialul britanic a dezvaluit si viitoarea destinatie a pilotului german in varsta de 27 de ani, echipa italiana Ferrari, care "i-a facut o oferta foarte atractiva".

La scuderia de la Maranello, Vettel ii va lua locul lui Fernando Alonso. Presa spaniola a scris, vineri, ca Alonso va parasi echipa Ferrari la finalul acestui sezon, fiind nemultumit de proiectul sportiv al scuderiei. Potrivit cope.es, Alonso si Ferrari sunt aproape de un acord privind rezilierea contractului cu doi ani inainte de scadenta, scrie MEDIAFAX.

McLaren este echipa cea mai interesata de serviciile pilotului spaniol. Incepand din 2015, team-ul de la Woking reface parteneriatul cu Honda si este gata sa-i ofere 35 de milioane de euro salariu anual lui Alonso, aproape dublu cat are la Ferrari.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Ferrari intentiona sa anunte angajarea lui Vettel la 13 octombrie, cand administratorul delegat al Fiat, Sergio Marchione, prelua functia de presedinte al echipei, inlocuindu-l pe Luca di Montezemolo. Insa faptul ca Vettel a facut deja publica plecarea sa de la Red Bull ar putea sa dea planurile scuderiei peste cap.

Danil Kviat va face echipa la Red Bull cu australianul Daniel Ricciardo. Locul rusului la Toro Rosso ar urma sa fie preluat de spaniolul Carlos Sainz junior, 20 de ani, fiul fostului campion mondial de raliuri.

Vettel a debutat in Marele Circ in 2007, la BMW Sauber, cand l-a inlocuit la Marele Premiu al SUA pe Robert Kubica, accidentat. Germanul a ocupat locul 7 in calificari si 8 la finalul Grand Prix-ului de la Indianapolis, reusind la varsta de 19 ani si 349 de zile sa devina cel mai tanar pilot care obtine un punct in Formula 1.

Citeste si:
Avancronica Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei: ploaia ar putea...
Avancronica Marelui Premiu de...

La sfarsitul lunii iulie 2007, Vettel a primit un contract de pilot titular la Toro Rosso, a doua echipa a producatorului de bauturi energizante Red Bull. In 2008, Vettel a obtinut prima victorie, la Marele Premiu al Italiei, apoi, anul urmator, a fost promovat la Red Bull. Germanul a devenit campion mondial in premiera, in 2010, performanta pe care a repetat-o in urmatorii trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.