Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a invins-o, marti, pe sportiva chineza Lin Zhu (167 WTA), scor 7-5, 6-4, si s-a calificat in optimile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Beijing, cu premii de 5,4 milioane de dolari.

Meciul a durat o ora si 28 de minute.

Halep a acuzat probleme la spate si la coapsa stanga de la jumatatea primului set, ea cerand chiar ajutorul fizioterapeutului la 5-4 pentru adversara sa. Dupa primul set, castigat cu 7-5, Halep s-a dus la vestiare pentru un time out medical. Ea a revenit pe teren pentru al doilea set cu coapsa bandajata si a mai avut pe parcursul setului momente in care a fost vizibil afectata de problema la picior, scrie MEDIAFAX.

In runda urmatoare, Halep va juca impotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 17 WTA si a 15-a favorita, care a trecut in turul doi de americanca Madison Keys, scor 6-2, 6-3. Simona Halep si Petkovici s-au mai intalnit pana in prezent de patru ori, iar Petkovici s-a impus o singura data, in 2009, la Bucuresti. Halep a invins-o pe Petkovici in 2013 la Nurnberg si Tokyo, precum si in acest an in semifinale la Roland Garros.

La China Open, calificarea in optimile de finala este recompensata cu un premiu de 51.850 de dolari si 120 de puncte WTA.
La editia din 2013 a turneului de la Beijing, Simona Halep a fost eliminata in primul tur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.