Romania a castigat patru medalii, din care doua de aur, una de argint si una de bronz, in prima zi a Cupei Europei la judo de la Belgrad.
La feminin, categoria 48 de kilograme, finala a fost disputata de Monica Ungureanu si Violeta Dumitru, prima obtinand victoria si cucerind medalia de aur, iar cea de-a doua urcand pe treapta a doua a podiumului. La aceeasi categorie, in semifinale a fost calificata si Ioana Matei, care a fost invinsa de aceeasi Monica Ungureanu, iar ulterior, in lupta pentru medalia de bronz, s-a impus in fata sportivei Anita Sakal (Serbia), conform MEDIAFAX.

La categoria 52 de kilograme
, Roxana Ioanca a fost eliminata in semifinale de Andreja Leski (Slovenia), iar in lupta pentru medalia de bronz a fost invinsa de sportiva Bernadett Keliger (Ungaria). Tot pentru medalia de bronz a luptat si Cristina Matei, dar a cedat in lupta cu Milica Nikolici (Serbia).

La 57 de kilograme,
Loredana Ohai a castigat grupa D, iar in semifinale a trecut de Desiree Klinger (Austria), pentru ca in finala sa o invinga si pe Narges Mohseni (Austria), cucerind medalia de aur. De asemenea, la categoria 63 de kilograme, Renata Bucatari a fost eliminata in semifinale de Adela Jakubcova (Slovacia), iar in lupta pentru medalia de bronz a cedat in fata sportivei Tea Tintor (Serbia). La masculin, categoria 60 de kilograme, Cristian Seres a fost invins in lupta pentru medalia de bronz de Roland Petka (Ungaria).Alti sportivi romani angrenati in prima zi a competitiei au fost eliminati in preliminarii.

Cea de-a patra editie a Cupei Europei, gazduita de Belgrad, se incheie duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.