Federatia Internationala de Bob si Skeleton a hotarat ca din 2015 femeile vor putea concura alaturi de barbat la proba de bob-patru persoane.

"Urmam spiritul timpurilor noastre. Credem cu tarie ca barbatii si femeile pot concura impreuna in proba de bob-patru persoane", a declarat presedintele FIBT, Ivo Ferriani, informeaza BBC, confom MEDIAFAX.

Dubla campioana olimpica Kaillie Humphries a anuntat deja ca doreste sa piloteze un bob de patru, impins de trei coechipieri, chiar din sezonul care va incepe in curand. Totodata, FIBT a permis evolutii demonstrative ale unor echipaje feminine de bob-patru la competitiile din SUA, la Cupa Americii de Nord si la Campionatele Mondiale. Echipele feminine de patru nu pot concura la Jocurile Olimpice deocamdata.

"Este prea devreme ca proba feminina de bob-patru sa fie inclusa la JO din 2018, dar ma astept sa avem egalitate la editia din 2022", a afirmat fosta campioana mondiala Nicola Minichiello.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.