Romania va fi reprezentata de 14 gimnasti la Campionatul Mondial de gimnastica artistica de la Nanning, care se vor desfasura intre 3 si 12 octombrie.


Potrivit anuntului FIG, Romania le-a inscris la feminin pe gimnastele Stefania Stanila, Ana Maria Ocolisan, Larisa Iordache, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu, Cristina Tudorache si Ioana Nicoara. De asemenea, la masculin au fost inscrisi Andrei Ursache, Cristian Bataga, Daniel Radeanu, Andrei Muntean, Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Laurentiu Nistor.

Listele de inscrieri anuntate, miercuri, de forul international de profil pot suferi modificari pana cu 24 de ore inaintea debutului competitiei, informeaza MEDIAFAX.

La Campionatele Mondiale de la Nanning (China), programate intre 3 si 12 octombrie, vor participa peste 600 de sportivi din 74 de tari. Competitia programeaza finale pe echipe, la individual-compus, dar si pe aparate, pentru un total de 14 evenimente care vor fi medaliate.

Potrivit anuntului FIG, primele 24 de echipe clasate la CM de la Nanning se vor califica la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obtine calificarea directa la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competitie preolimpica din care primele patru clasate vor obtine "biletele" pentru Rio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.