Oficialii formatiei arabe Al-Ittihad i-a mai acordat selectionerului Piturca 24 de ore sa-si rezilieze contractul cu FRF pentru a putea prelua echipa saudita.

Garidaty.net a scris ca ca Piturca isi doreste foarte mult sa antreneze formatia din Jeddah si a semnat deja un precontract cu Al-Ittihad, primind si viza de intrare in regatul din Zona Golfului.

Insa valoarea clauzei de reziliere a intelegerii cu FRF a reprezentat o mare surpriza pentru Al-Balwi, care nu doreste sa o achite. Totusi, oficialul i-a mai acordat o zi pentru lui Piturca a-si rezolva rezilierea contractului cu FRF.

Cauza de reziliere

Marti seara, Al-Balwi declarase, la Sport.ro, ca s-a razgandit in privinta obtinerii serviciilor selectionerului Victor Piturca deoarece nu este de acord sa plateasca suma de un milion de euro solicitata de FRF ca despagubirte pentru rezilierea contractului.

"Ne-am razgandit pentru ca el are o penalitate in contract si nu putem plati penalitatea. Ne-am razgandit. Ne orientam catre alt antrenor. Vom lua alt antrenor din Europa. Nu vom continua negocierile. Cand am aflat ca exista o clauza de despagubire in contract am terminat discutiile, ne-am razgandit, nu vrem acest antrenor, vom merge la alt antrenor. S-a terminat. Si ii uram succes antrenorului la echipa nationala a Romaniei. Antrenorul ne-a cerut o suma si am fost de acord cu el, dar cand am venit sa semnam contractul el a spus: «Nu pot sa imi reziliez contractul, trebuie sa platesc un milion de euro federatiei». Astfel ca i-am spus nu. Nu putem sa platim penalitatea. Ce ai cerut iti dam, dar nu putem sa platim mai mult"
, a spus Al Balwi.

Conducerea clubului Al Ittihad incearca de mai multe zile sa obtina serviciile antrenorului Victor Piturca. Selectionerului are contract cu Federatia Romana de Fotbal pana la 30 noiembrie 2016 si, conform intelegerii cu FRF, valoarea despagubirii pe care ar trebui sa o achite forului in cazul rezilierii unilaterale a contractului sau de munca se ridica la 1,4 milioane de euro.

Victor Piturca a negociat, marti, cu presedintele FRF, Razvan Burleanu, care a acceptat ruperea contractului in schimbul sumei de un milion de euro, dar clubul saudit este de acord sa plateasca doar 400.000 de euro.

Dupa discutiile de marti, FRF a dat publicitatii un comunicat in care a precizat ca doreste sa continue colaborarea cu Victor Piturca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.