Croatul Marin Cilici s-a impus in finala de la US dupa ce l-a invins pe tenismenul japonez Kei Nishikori, scor 6-3, 6-3, 6-3.

Partida a durat o ora si 54 de minute.

Cilici, in varsta de 25 de ani, este la primul succes intr-un turneu de Grand Slam. De asemenea, el este primul croat care reuseste o asemenea peformanta de la Goran Ivanisevici, triumfator la Wimbledon, in 2001.

Marin Cilici nu a participat la editia trecuta a US Open, deoarece era in stare de suspendare. El a fost depistat pozitiv cu un stimulant, in mai 2013, si a fost suspendat noua luni de ITF, care a considerat totusi ca jucatorul nu a incercat sa-si imbunatateasca peformantele sportive lunad o tableta de coramina-glucoza. TAS i-a redus ulterior suspendarea la patru luni.

In urma succesului de luni, croatul va primi un cec de 3 milioane de dolari, iar Nishikori unul de 1,45 milioane de dolari. Cilici va urca in clasamtnul ATP de pe locul 16 pe 12, iar Nishikori de pe 11 pe 8.

CITESTE SI: Serena Williams s-a impus in finala de la US Open


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.