Clubul Sportiv Universitatea Craiova a implinit, vineri, 66 de ani de la infiintare, informeaza site-ul oficial al gruparii oltene.

"La 5 septembrie 1948, UNSR Craiova juca primul ei meci oficial, la Filiasi. Data a ramas in istorie ca ziua de nastere a legendarului club craiovean. Rand pe rand, echipa Craiovei a urcat diviziile si in 1964 promova in prima liga. A fost nevoie de un deceniu pana la primul titlu de campioana. La inceputul anilor '80 s-a nascut Craiova Maxima, echipa ce a atins in premiera pentru Romania un sfert de finala al Cupei Campionilor Europeni si a devenit prima echipa romaneasca ce a evoluat in semifinalele unei cupe europene. Universitatea Craiova are in palmares patru campionate si sase cupe ale Romaniei", se arata in comunicatul postat pe csuc.ro, conform MEDIAFAX.

CS Universitatea Craiova precizeaza ca legenda clubului oltean au scris-o jucatorii echipei de fotbal Nicolae Oteleanu, Cernaianu, Otet, Taralunga, Stefanescu, Oblemenco, Lung, Negrila, Tilihoi, Crisan, Camataru, Beldeanu, Donose, Cartu, Camataru, Geolgau, Balaci sau Ungureanu.

"Universitatea Craiova le multumeste tuturor fotbalistilor si antrenorilor care au ajutat-o sa devina un club de o asemenea anvergura. Si, nu in ultimul rand, suporterilor ei, care au fost mereu cel de-al 12-lea jucator! La multi ani, Stiinta! La multi ani plini de performante si bucurii pentru suporterii tai!", mai precizeaza CS Universitatea Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.