Sport 30 August 2014 10:17
Simona Halep a ratat calificarea in optimile turnelului US Open, fiind invinsa de de croata Mirjana Lucici-Baroni, 32 de ani, locul 121 WTA, cu 7-6 (6), 6-2.

Simona Halep a avut o evolutie oscilanta in primul set. Ea inceput meciul cu un break, apoi a condus de doua ori cu 40-0, dar a pierdut de fiecare data ghemul. A condus si a treia oara cu 40-0 si a egalat la 2. Au urmat trei ghemuri consecutive castigate de romanca, insa nu usor. Momentul de referinta al meciului s-a inregistrat la 5-2, cand Halep a avut trei mingi de set, anulate de adversara, care a obtinut break-ul dupa un ghem de aproape noua minute. La 5-3, Halep a avut o cadere inexplicabila, a pierdut 11 mingi la rand si s-a vazut condusa cu 5-6. Simona Halep si-a revenit doar pentru a egala la 6, dar apoi a pierdut dramatic tie-break-ul. Lucici a condus cu 6-4, Halep a egalat, apoi croata a facut 8-6 si a castigat setul, dupa 66 de minute de joc.

Recunoscuta pentru revenirile sale, Halep nu si-a mai regasit cadenta in setul al doilea. La 1-1, ea si-a cedat serviciul, a mai facut-o o data la 2-4 si s-a recunscut invinsa cu 2-6, dupa alte 28 de minute.

Meciul a durat o ora si 34 de minute

Vineri, Simona Halep nu a putut face fata jocului avantat al Mirjanei Lucici-Baroni, fosta numarul 32 mondial, in 1998, cand Halep avea 7 ani, care s-a aflat in permanenta in ofensiva. Fara complexe, dar cu un bagaj variat de lovituri, cu o strategie de a cauta mereu contre-pied-ul adversarei, cu o incredere data de experienta, cu spirit de luptatoare indiferent de scor, croata a parut ca stapaneste jocul din punct de vedere psihic chiar si atunci cand era condusa. A incercat tot timpul sa fie agresiva, chiar daca a gresit de multe ori (de exemplu 31-12 greseli nefortate in primul set). Insa evolutia ei curajoasa a produs si puncte castigatoare (22-13, tot in primul set). Mirjana Lucici, o jucatoare precoce si foarte talentata, are in palmares o semifinala la Wimbledon in 1999 si doua titluri WTA, dar din 2004 pana in 2009 a avut doar cateva prezente in meciuri oficiale, din cauza unor probleme de familie.

Nu sunt robot

Simona Halep a declarat ca nu se va lasa demoralizata si va continua sa aiba incredere in ea, subliniind ca are multe de invatat din acest esec.

"Nu ştiu cine s-a aşteptat şi nu s-a aşteptat, poate mulţi oameni s-au aşteptat să câştig acest turneu, dar nu sunt robot, sunt un om normal. Multe jucătoare pot să mă bată pentru că şi ele muncesc zilnic, aşa că nu mi-am pierdut îmcrederea în mine, am avut rezultate bune anul acesta, am încredere să merg mai departe şi totuşi să nu uit că sunt numărul doi mondial şi că am ajuns aici prin muncă. Am încredere în mine şi acest meci nu mă va demoraliza, dar o să învăţ din el mai multe lucruri",
a declarat Halep.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.