Sport 15 August 2014 12:03
Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, s-a calificat, joi, in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii in valoare totala de 2,5 milioane de dolari.

In optimi, Halep s-a impus cu scorul de 6-4, 7-5 in fata jucatoarei Lucie Safarova, locul 17 WTA si cap de serie numarul 16, la capatul unui meci care a durat o ora si 28 de minute.

Meciul a inceput cu usoara dominare a jucatoarei din Cehia, care a condus cu 1-0 si 2-1, insa de la scorul de 2-2, Halep a pus stapanire pe joc, a facut break si si-a pastrat avantajul pana la finalul setului, inchizand primul act la prima minge de care a beneficiat.

Prima parte a intalnirii a durat 40 de minute, perioada in care, la 4-3, dupa ce Halep a avut inca o minge de break, Safarova a cerut interventia antrenorului Rob Steckley, insa jocul sau a continuat in aceeasi nota.

Halep a continuat forma buna in setul doi, reusind sa obtina breakul la scorul de 1-1, insa imediat Safarova a facut rebreak.

Dupa ce si-a facut mai greu serviciul la 3-2 in favoarea lui Safarova, Halep a castigat la zero cel de-al doilea break al sau din setul secund. Insa, din nou Safarova a revenit, reusind sa castige tot la 0 rebreakul.

Simona Halep a realizat cel de-al treilea break al sau din setul secund la 5-5, de aceasta data reusind sa-si pastreze avantajul si sa incheie meciul cu la a treia minge de care a beneficiat. Halep si Safarova se mai intalnisera de trei ori pana acum, romanca fiind in avantaj cu 2-1. Calificarea in sferturile de finala este recompensata la turneul de la Cincinnati cu un premiu de 64.170 de dolari si cu 190 de puncte WTA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.