Sport 9 August 2014 11:45
Simona Halep, cap de serie 2 pe un tablou de 56 de jucatoare la turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, cu premii de 2,4 milioane de dolari, va juca direct in turul doi, unde o va intalni pe invingatoarea din meciul dintre belgianca Kirsten Flipkens si o sportiva venita din calificari.

Pe tabloul principal la Cincinnati se mai afla si Sorana Cirstea, care va juca in runda inaugurala cu sportiva sarba Ana Ivanovici, cap de serie numarul 9, informeaza MEDIAFAX.

In calificari vor juca Monica Niculescu (cu Dona Vekici - Croatia), Alexandra Dulgheru (cu Varvara Lepsenko - SUA) si Irina-Camelia Begu (cu Kimiko Date-Krumm - Japonia).

Simona Halep nu a mai evoluat din 13 iulie, cand s-a impus in finala turneului de la Bucuresti, in fata jucatoarei italiene Roberta Vinci.

Halep va juca la Cincinnati din pozitia a doua mondiala, pe care va urca, luni, odata cu publicarea clasamentului WTA.

La editia trecuta, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins faza sferturilor de finala, fiind eliminata de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanta are de aparat 225 de puncte la turneul american.

Detinatoarea trofeului este Victoria Azarenka, care a invins-o in finala pe Serena Williams, cu scorul de 2-6, 6-2, 7-6 (6).

Meciurile se desfasoara la Lindner Family Tennis Center pe opt terenuri cu suprafata rapida, dintre care patru principale: Center Court (cu o capacitate de 11.435 de locuri), Grandstand Court (5.000), Court 3 (3.500) si Court 9 (2.500). Toate aceste patru terenuri sunt dotate cu instalatie de iluminat.

Competitia de la Cincinnati se organizeaza din 1899, cu cateva perioade de intrerupere, fiind cel mai vechi turneu de tenis din SUA care are loc in acelasi oras.

In 1949, finala feminina a fost castigata de romanca Magda Rurac. Ea a mai jucat de doua ori in ultimul act, in 1950 si 1951, dar a pierdut de fiecare data.

In acelasi timp cu competitia feminina, la Cincinnati se desfasoara si turneul masculin de 1.000 de puncte. Organizatorii au anuntat ca biletele la semifinale si finale s-au epuizat deja.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.