Sport 3 August 2014 11:00
Justitia italiana a redeschis ancheta legata de decesul rutierului Marco Pantani, gasit mort intr-o camera de hotel in 2004, pentru a determina daca acestuia nu i s-a administrat o supradoza de cocaina, anunta presa italiana, citata de AFP.

"Marco Pantani ar fi fost lovit si obligat sa bea cocaina (amestecata cu apa)", scrie Gazzetta dello Sport, care titreaza "Pantani a fost ucis" si mentioneaza ca Parchetul din Rimini a redeschis ancheta, scrie MEDIAFAX.

Pentru La Repubblica, ipoteza crimei este "o lovitura de teatru", dar care se prefigura intr-o carte scrisa in 2007 de jurnalistul francez Philippe Brunel, intitulata "Viata si moartea lui Marco Pantani".

"Singuratatea pe care o cauta pedaland cu atata bucurie a fost o ultima si dificila partenera. Dar daca a fost cineva care l-a impins sa faca acest ultim pas, atunci trebuie sa se stie", scrie cotidianul.

Aceasta noua ipoteza este urmare a concluziilor unei noi expertize medico-legale a profesorului Francesco Maria Avato. Acesta sustine ca "marea cantitate de drog gasita in corpul lui Pantani nu ar fi putut fi luata decat daca era diluata in apa".

Mama lui Pantani, Tonina, care nu a crezut niciodata in ipoteza sinuciderii, a postat pe pagina de Facebook, un mesaj in care confirma redeschiderea anchetei.

"In urma cu 16 ani, la 2 august (1998), Marco triumfa in Turul Frantei, iar astazi, la zece ani de la moartea sa, va anunt pe toti cei care au crezut si l-au iubit pe Marco al meu: ancheta a fost redeschisa penru omucidere", a scris ea.

La 14 februarie 2004, Pantani, care avea 34 de ani, a fost gasit mort intr-o camera de hotel din Rimini.

Potrivit diagnosticului medicului legist Giuseppe Fortuni, el a murit din cauza unei supradoze de cocaina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.