Sport 22 Iulie 2014 10:35
Steven Gerrard si-a anuntat retragerea din prima reprezentativa a Angliei, pentru care a jucat 14 ani si a disputat 114 de partide.

"M-am bucurat de fiecare minut in care mi-am reprezentat tara si sunt trist cand ma gandesc ca nu voi mai imbraca tricoul Angliei. Oricum, sper sa continui relatia mea importanta cu federatia in calitate de ambasador si sa ajut asa cum pot. As dori sa multumesc familiei si prietenilor mei pentru sprijinul pe care mi l-au oferit in acest timp. Multumesc antrenorilor, staff-ului din cadrul FA si tuturor jucatorilor alaturi de care am avut norocul sa impart vestiarul. Fanii au fost extraordinari, mai ales in Brazilia, unde ne-au sustinut in ciuda rezultatelor dezmagitoare. Multumesc in special lui Roy Hodgson, pentru ca atunci cand a preluat echipa m-a numit capitan permanent si m-a facut cel mai mandru om din tara, permitandu-mi sa-mi indeplinesc un vis din copilarie. A fost o decizie greu de luat, cea mai grea din cariera mea", a declarat Gerrard, citat de MEDIAFAX.

La 34 de ani, mijlocasul echipei Liverpool are 21 de goluri marcate pentru Anglia. El este al treilea jucator cu cele mai multe selectii in nationala, dupa Peter Shilton (125) si David Beckham (115).

El a debutat in nationala Angliei la 31 mai 2000, la un meci amical cu Ucraina. In meciurile jucate pentru echipa nationala, el a primit doar 13 cartonase galbene si unul rosu. In calitate de capitan, el a condus echipa de 38 de ori.

Gerrard a jucat cu nationala Angliei de trei ori la Campionatul European (2000, 2004, 2012) si de trei ori la Cupa Mondiala (2006, 2010, 2014).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.