Sport 15 Iulie 2014 14:02
Brazilia nu a castigat al saselea titlu mondial pe teren propriu, asa cum visa, dar se poate considera "victorioasa" in ceea ce priveste organizarea uneia dintre cele mai frumoase editii ale Cupei Mondiale.

"Tara noastra se poate considera drept victorioasa in ceea ce priveste organizarea Cupei Mondiale. Sunt sigura ca a fost una dintre cele mai frumoase editii din istorie. Am avut Cupa Cupelor", a declarat Rousseff, citat de MEDIAFAX, care va candida la presedintia Braziliei la alegerile din octombrie.

Prezenta la o intalnire de bilant cu zece ministri, ea a raspuns astfel celor care s-au indoit de faptul ca Brazilia nu are capacitatea de a organiza o asemenea competitie.

Totusi, presedintele a recunoscut ca umilitoarea infrangere, cu scorul de 1-7, suferita de Brazilia in fata Germaniei, in semifinale, a reprezentat "o problema". Dar ea le-a reamintit brazilienilor un proverb chinez, "infrangerea este mama tuturor victoriilor", si le-a cerut compatriotilor sa treaca peste acest incident.

"Am pierdut trofeul, dar Brazilia a castigat Cupa, un eveniment pe pe care intreaga lume l-a admirat", s-a felictat la randul sau, Aloizio Mercadante, ministrul-sef al Casei Civile (echivalentul unui prim-ministru).

Brazilia astepta 600.000 de turisti straini in timpul celor 30 de zile ale turneului, dublu fata de editia din Africa de Sud, in 2010, dar a primit un milion de persoane din 202 tari, a subliniat ministrul Turismului, Vinicius Lages.

Un sondaj efectuat pe aeroporturile celor 12 orase-gazda si la zece frontiere terestre a relevat ca 95 la suta dintre turistii straini au afirmat ca au intentia de a reveni in Brazilia, a adaugat el.

Peste trei milioane de brazilieni s-au deplasat in tara pentru a asista la Cupa Mondiala, o competitie acoperita de mai mult de 20.000 de jurnalisti.

In total, 16,7 millioane de persoane au fost transportate cu avionul in intreaga tara, cu un record istoric de 572.000 intr-o singura zi, conform statisticii prezentate de ministrul Aviatiei Civile.

Citeste si:
Seful NATO declara ca Alianta "nu vrea un nou Razboi Rece"
Seful NATO declara ca Alianta...

"Nu a existat nicio cadere in reteaua de energie, nici in reteaua transmisiilor de date. Priviti ce am facut de-a lungul Cupei Mondiale! Imaginati-va ce vom putea face la Jocurile Olimpice din 2016", a concluzionat Mercadan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.