Sport 14 Iulie 2014 00:33
Reprezentativa Germaniei a castigat Cupa Mondiala pentru a patra oara in istorie, in urma victoriei de duminica, de pe arena Maracana din Rio de Janeiro, obtinuta dupa prelungiri, scor 1-0, in fata selectionatei Argentinei.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Mario Gotze, in minutul 113, dupa o pasa de la Andre Schurrle.

In minutul 30, Gonzalo Higuain a marcat pentru Argentina, insa golul nu a fost validat pe motiv de ofsaid. In minutul 45+1, Howedes a trimis mingea in bara, scrie MEDIAFAX.

Germania: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes - Kramer (Schurrle '31), Schweinsteiger - Müller, Kroos, Özil (Mertesacker '120)- Klose (Gotze '88). Selectioner: Joachim Löw

Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Mascherano, Biglia, Pérez (Gago '86) - Higuain (Palacio '77), Messi, Lavezzi (Aguero '46). Selectioner: Alejandro Sabella

Cartonase galbene: Schweinsteiger '29, Howedes '34 / Mascherano '64, Aguero '66

Meciul a fost arbittrat de italianul Nicola Rizzoli, ajutat la cele doua linii de compatriotii sai Renato Faverani si Andrea Stefani, in timp ce rezerva a fost Carlos Vera din Ecuador.

La incalzire, mijlocasul Sami Khedira s-a accidentat si a fost inlocuit cu Christoph Kramer. In minutul 31, Kramer a fost lovit cu umarul de Garay, fiind inlocuit cateva minute mai tarziu de Schurrle.

La partida de pe arena Maracana au asistat presedintele Braziliei, Dilma Roussef, cancelarul german Angela Merkel, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, presedintele FIFA, Joseph Blatter, presedintele UEFA, Michel Platini si alti demnitari, precum si Pele, David Beckham, Kaka, Lothar Mathaus, Fabio Cannavaro, Ashton Kutcher sau Mick Jagger.

Germania este prima echipa europeana care se impune pe taram american, fiind pentru a treia oara consecutiv cand titlul mondial este castigat de o selectionata din Europa.

Germania a mai castigat titlul mondial in 1954, 1974 si 1990.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.